50 dkg leveles tészta
6 dkg cukor
5 dkg vaj
1 kávéskanál fahéj
1 tojássárgája
Elkészítés:
A fagyasztott leveles tésztát szoba-hőmérsékleten engedd fel. Kristálycukorral megszórt felületen nyújtsd ki körülbelül öt milliméter vékony téglalapra. A vajat olvaszd fel, és egyenletesen kend a tésztára, majd szórd meg a fahéjas cukorral. A két szélét balról jobbra és jobbról balra is tekerd középre, és kicsit nyomkodd össze. Tedd 20 percre a hűtőbe, hogy könnyebben tudd szeletelni.
Pihentetést követően a tésztát éles késsel vágd fel körülbelül fél-egy centis szeletekre. Rendezd a pálmaleveleket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend le a felvert tojássárgával. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 12-15 percig. Egyszer fordítsd meg a tekercseket. Ha szép aranybarnák, vedd ki a tepsit a sütőből, és hagyd benne kihűlni a pálmaleveleket.
200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
A megtisztított és kockára vágott krumplit megfőzzük, leszűrjük és összetörjük. Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral meghintve hagyjuk felfutni. A liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverünk, 90 percet kelesztjük, kb. 45 percet sütjük. Jól szeletelhető.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoljuk 225 fokra. Az útifűmaghéjat a vízzel összekeverjük, félretesszük, hogy a vizet magába szívja. Közben kimérjük a többi száraz hozzávalót és a szezámpehely...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tészta Dagasztás 2. Tészta Érés: 40 perc 3. Tészta osztása/mérése: 10x100g 4. Gömbölyítés 5. Magozás, sütőlemezre rakás, illetve lisztes ruhára rakás 6. Kelesztés: 35-45 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes