50 dkg leveles tészta
6 dkg cukor
5 dkg vaj
1 kávéskanál fahéj
1 tojássárgája
Elkészítés:
A fagyasztott leveles tésztát szoba-hőmérsékleten engedd fel. Kristálycukorral megszórt felületen nyújtsd ki körülbelül öt milliméter vékony téglalapra. A vajat olvaszd fel, és egyenletesen kend a tésztára, majd szórd meg a fahéjas cukorral. A két szélét balról jobbra és jobbról balra is tekerd középre, és kicsit nyomkodd össze. Tedd 20 percre a hűtőbe, hogy könnyebben tudd szeletelni.
Pihentetést követően a tésztát éles késsel vágd fel körülbelül fél-egy centis szeletekre. Rendezd a pálmaleveleket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend le a felvert tojássárgával. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 12-15 percig. Egyszer fordítsd meg a tekercseket. Ha szép aranybarnák, vedd ki a tepsit a sütőből, és hagyd benne kihűlni a pálmaleveleket.
200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
A krumplikat megfőzzük, összetörjük.Az élesztőt megkelesztjük a tejbe. A liszttel összedolgozzuk a hozzávalókat, jó alaposan. Kelesztjük meleg helyen kb. 1 óráig.A megkelt tésztát...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz eredeti receptben "buttermilk" van kefír helyett, nem hiszem, hogy ez otthon elérhető, de ízre teljesen olyan, mint egy kaukázusi kefír, szerintem azzal érdemes helyettesíteni....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1., Ha fagyosan vesszük elő a leveles tésztát, akkor bontsuk ki és lisztezett deszkán hagyjuk kiolvadni a szabad levegőn. Ne legyen belül se fagyos. Az a jó, ha tapintásra olyan, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFelfuttatjuk cukorral az élesztőt tejben. Majd a hozzávalókat jól átdolgozzuk hogy lágy tésztát kapjuk.Duplájára kelesztjük. Deszkán kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, 8-10 cm-es négy...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Közepes