50 dkg leveles tészta
6 dkg cukor
5 dkg vaj
1 kávéskanál fahéj
1 tojássárgája
Elkészítés:
A fagyasztott leveles tésztát szoba-hőmérsékleten engedd fel. Kristálycukorral megszórt felületen nyújtsd ki körülbelül öt milliméter vékony téglalapra. A vajat olvaszd fel, és egyenletesen kend a tésztára, majd szórd meg a fahéjas cukorral. A két szélét balról jobbra és jobbról balra is tekerd középre, és kicsit nyomkodd össze. Tedd 20 percre a hűtőbe, hogy könnyebben tudd szeletelni.
Pihentetést követően a tésztát éles késsel vágd fel körülbelül fél-egy centis szeletekre. Rendezd a pálmaleveleket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend le a felvert tojássárgával. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 12-15 percig. Egyszer fordítsd meg a tekercseket. Ha szép aranybarnák, vedd ki a tepsit a sütőből, és hagyd benne kihűlni a pálmaleveleket.
200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Kidagasztani, kétszeresére keleszteni. Kézzel ellapogatni, megformázni, ismét duplájára keleszteni. Érdemes fóliával és konyharuhával is letakarni. lassabban kel, mint a hagyomány...
Elkészítési idő:Mérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan egy kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el...
Elkészítési idő:Míg a sütő melegszik hagyni kell sűrűsödni. Bagettformába osztani a tésztát,magvakkal szórni és előmelegített 175 fokos,légkeveréses sütőben,35 percig sütni. Nekem 3 db.kb.200g.-...
Elkészítési idő: