:Kovász:20dkg liszt BL 80,1 dkg élesztő,1.5 dl langyos víz,1 evőkanál krumpli liszt .
Tészta:30 dkg liszt BL 80,1.5 dl langyos víz,1 dkg só + a négyórás kovász 2 dkg olaj.
A tésztát csak fél óráig kelesztjük,majd egy kicsit át dolgozzuk,majd újra kelesztjük 20 percig,formázzuk,kacsa sütőbe tesszük,fél órát kelesztjük,és 45 perc alatt 190 fokon készre sütjük.
A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk.A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kisodorni,megtölteni és hideg sütőbe tenni,200 fokra állítani a sütőt, és rögtön sütni kb. 25-28 percig! A tésztát sütés előtt felvert egés...
Elkészítési idő:ELKÉSZÍTÉSE: Az élesztőt elhabarjuk a tejszínnel és a langyos vízzel. Összekeverjük a száraz hozzávalókat (a kakaó kivételével), a közepére mélyedést készítünk, beleöntjük az olv...
Elkészítési idő: