:Kovász:20dkg liszt BL 80,1 dkg élesztő,1.5 dl langyos víz,1 evőkanál krumpli liszt .
Tészta:30 dkg liszt BL 80,1.5 dl langyos víz,1 dkg só + a négyórás kovász 2 dkg olaj.
A tésztát csak fél óráig kelesztjük,majd egy kicsit át dolgozzuk,majd újra kelesztjük 20 percig,formázzuk,kacsa sütőbe tesszük,fél órát kelesztjük,és 45 perc alatt 190 fokon készre sütjük.
Összedagasztás után 20 perc pihentetés, majd darabolás 23 db lesz. A darabokat gömbölyíteni, egyenként beolajozni, ismét 20 perc pihentetés, majd kinyújtani, feltekerni. 30 perc p...
Elkészítési idő: Sütés:210 C fok Nehézség: KönnyűAz élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a só...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA szokásos módon bedagasztjuk a kalácstésztát, majd duplájára kelesztjük. Míg kel, elkészítjük a tölteléket. A vaníliáshoz egy tasak pudingot elkeverünk 3,5 dl tejjel és sűrűre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütő 200 fok. Élesztő futtatni.Hozzá a többi összegyúrni. Keleszteni.A töltelékekhez a cukrokat, vajat és a kakaót összekeverni. / dupla adag töltelék kell hozzá/ Ez sima csiga.. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz