Családireceptkönyv.hu

Kenyér(megsütni)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


:Kovász:20dkg liszt BL 80,1 dkg élesztő,1.5 dl langyos víz,1 evőkanál krumpli liszt .

Elkészítés:


Tészta:30 dkg liszt BL 80,1.5 dl langyos víz,1 dkg só + a négyórás kovász 2 dkg olaj.
A tésztát csak fél óráig kelesztjük,majd egy kicsit át dolgozzuk,majd újra kelesztjük 20 percig,formázzuk,kacsa sütőbe tesszük,fél órát kelesztjük,és 45 perc alatt 190 fokon készre sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kelesztés nélküli kifli
Kelesztés nélküli kifli

A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk.A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gyors kalács, vagy batyu, csiga, bukta
Gyors kalács, vagy batyu, csiga, bukta

A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kisodorni,megtölteni és hideg sütőbe tenni,200 fokra állítani a sütőt, és rögtön sütni kb. 25-28 percig! A tésztát sütés előtt felvert egés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Diétás puha kalács
Diétás puha kalács

ELKÉSZÍTÉSE: Az élesztőt elhabarjuk a tejszínnel és a langyos vízzel. Összekeverjük a száraz hozzávalókat (a kakaó kivételével), a közepére mélyedést készítünk, beleöntjük az olv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk