50 dkg rozsliszt
1 teáskanál köménymag
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 púpozott teáskanál só
7 dkg olvasztott vaj
2 dl langyos víz
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, néhány percig gyúrjuk, majd 5-10 percig pihentetjük. Ezután négyfelé vágjuk, és gombócokat formázunk belőle. Lisztezett deszkán sodrófával 12-14 cm-es lepényeket nyújtunk belőlük, és egy tepsire tesszük. Tetszés szerint sütőpapírt is tehetünk alá. A tetejüket megszurkáljuk villával vagy rácsosan bevagdossuk, és előmelegített sütőben 180 °C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
2,5 dl vizhez adok annyi lisztet és 2 dkg élesztőt,hogy nokedli állagú tésztát kapjak.Ezt este készitem el mint az öregeink.Jó hólyagosra keverem.Liszttel a tetejét megszórom,hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan gyúrd össze a hozzávalókat. Formázd csinos kis cipóvá, vagdosd be kissé a tetejét. Helyezd sütőformába vagy serpenyőbe, majd 180 fokon süsd ropogósra!
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz elkészítéshez szükséges további olívaolaj és ízlés szerint kevés feltét. Az elkészítés menete: 1. Előtészta készítése szobahőmérsékletű vízzel. 2. Előtzészta érése szobahőm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPapírból kúpokat készítünk, bevonjuk alufóliával, és a tésztát rátekerjük. Felvert tojás és tej keverékével bekenjük és 180 °C-os sütőben megsütjük. Töltsük meg őket salátával, zö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű