- 50 dkg liszt
- 1 kiskanál só
- 250 ml tej
- 8 dkg margarin
- kis élesztő
- virsli
A hozzávalókat összegyúrjuk kicsit kelesszük a tésztát.
Ezután kinyújtjuk és kerekre kivágjuk ráhelyezzük a virsliket és összehajtjuk
A tetejét megkenjük tojással és sajtot reszelünk rá.
150 fokon szép pirosra sütjük.
A sót és a szárított élesztőt összekevertem a lisztekkel, majd a vízzel összeállítottam a tésztát, de nem dagasztottam meg. Lefedve, műanyag kelesztő tálban pihent 12 órán át szoba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A langyos tejet egy műanyag tálba mérjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, amit villával szépen krémesre keverünk. Ez egy fél perc alatt megvan. Fontos, hogy a tál ne legyen hid...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az élesztőt belemorzsoljuk, majd ráöntjük a langyos vizet. Egy fakanállal alaposan összeforgatjuk. Lefedve, a konyhapulton 12 órá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű