-2 csirkecomb
-10 dkg zöldborsó (konzerv)
-10 dkg sárgarépa
-10 dkg gomba (konzerv)
-5 dkg kukorica (konzerv)
-1 db savanyó pritamin paprika
-4 db zselatinlap
- vegeta
-só
-bors
- 1 kisebb citrom
A csirkecombokat a sárgarépával 2 l vegetás vízben főni teszem (lassú tűzőn).
A forrástól számítva 15 perc után a sárgarépát kiszedem ,a combokat addig főzőm míg a csontról levál a hús.
A levest leszűröm és belecsavarom a citrom levét.
A zselatinlapokat beáztatom mikor megázott jól kicsavarom visszateszem a lábosba és felmelegítem míg elolvad(nem főzöm) és a leveshez öntöm.
Az előkészített forma aljára kevés levet öntök,és tetszés szerint húst zöldséget teszek az aljára amit hűtőszekrényben megdermesztek,
Ezután rárakom a megmaradt húsdarabokat és zöldségeket és feltöltöm a húslével,az edény befödöm és legalább 4 órát hűtőben tatrom.
Tálalás előtt a zöldségeskocsonyát tálra boriíom.
A sárgarépát és a káposztát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát finomra vágjuk, és összekeverjük a zöldségeket. A majonézben elkeverjük az ecetet, a cukrot, a sót, és a káposztás-ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát vágd vékony csíkokra, az almát, zellert, céklát pucold meg, majd reszeld le nagy lyukú reszelőn és keverd a káposztához. Enyhén sózd meg, önts rá 1-2 ek-nyi gyengébb e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmosom az uborkát, majd legyalulom. Rászórom a sót, 20 percig pihentetem, közben elkészítem az öntetet. Addig keverem a vizet, a cukrot, sót és az ecetet, amig feloldódik a cuk...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA céklát jól mosd meg, sózd és borsozd be, majd csomagold fóliába. Süsd puhára 180 fokon körülbelül 45 perc alatt. Ha kihűl, pucold meg és vágd fel ízlés szerint kisebb darabokra....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű