-2 csirkecomb
-10 dkg zöldborsó (konzerv)
-10 dkg sárgarépa
-10 dkg gomba (konzerv)
-5 dkg kukorica (konzerv)
-1 db savanyó pritamin paprika
-4 db zselatinlap
- vegeta
-só
-bors
- 1 kisebb citrom
A csirkecombokat a sárgarépával 2 l vegetás vízben főni teszem (lassú tűzőn).
A forrástól számítva 15 perc után a sárgarépát kiszedem ,a combokat addig főzőm míg a csontról levál a hús.
A levest leszűröm és belecsavarom a citrom levét.
A zselatinlapokat beáztatom mikor megázott jól kicsavarom visszateszem a lábosba és felmelegítem míg elolvad(nem főzöm) és a leveshez öntöm.
Az előkészített forma aljára kevés levet öntök,és tetszés szerint húst zöldséget teszek az aljára amit hűtőszekrényben megdermesztek,
Ezután rárakom a megmaradt húsdarabokat és zöldségeket és feltöltöm a húslével,az edény befödöm és legalább 4 órát hűtőben tatrom.
Tálalás előtt a zöldségeskocsonyát tálra boriíom.
A húsgolyóhoz A húsokat kétszer ledaráljuk (vagy ledaráltatjuk). A hagymát 1 kanál vajon, kis lángon süssük aranybarnára. A darált kétszersültet áztassuk a vízbe, a krumpli törj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket megpucoljuk. A banánt fél karikákra, a mangót, a körtét és a kiviket kockára vágtam. A citrusokat kifiléztem, de úgy, hogy a lecsöpögő levük a keverőtálba folyjon....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricát szűrjük le és öblítsük át. A paradicsomot mossuk meg és vágjuk félbe. A hagymát vágjuk hajszál vékonyra. Az avokádót vágjuk félbe hosszában, vegyük ki a magját, egy kan...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűElőször az öntetet készítjük el. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a bazsalikomot. Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. A paradics...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű