1 közepes fej zeller
25 dkg gépsonka
1 doboz ananászkonzerv
1 póréhagyma
20 dkg kukorica
20 dkg reszelt sajt
só, bors, pici cukor, majonéz, tejföl, mustár, ecet
A zellert meghámozzuk és gyufaszál vékony csíkokra vágjuk
Ecetes, cukros vízben kevés sóval megfőzzük, majd leszűrjük.
Ha kihűlt, egy tál aljába helyezzük. Rétgegesen rátesszük a főtt kukoricát, a z apró kockákra vágott gépsonkát, a karikára vágott hagymát, az ananászkockákat, végül a reszelt sajtot. Lefedve másnapig a hűtőbe tesszük. Másnap tálalás előtt sűrű tartármártást készítünk és a salátával összekeverjük.
Első lépésként elkészítjük a házi majonézt. Ehhez kézi habverővel összekeverjük a tojássárgáját a sóval egy tálban. Tegyünk konyharuhát a tál alá. 2 A tojássárgájához először c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almát meghámozzuk, félbehasítva a magházát kimetsszük, húsát egycentis kockákra vágjuk, ahogyan a párizsit (sonkát), az uborkát, a főtt tojást, a főtt burgonyát és sárgarépát...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesMegfőzzük a tojásokat. Ha megfőtt, hideg vízre tesszük, hogy lehűljön. A tojásokat, a tömlős sajtot, a mustárt, összetörjük, összekeverjük. Ha nem elég krémes, akkor egy kis marg...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hagymát nagyon apróra vágjuk, ugyanúgy a petrezselyemzöldet is. A majonézt összekeverjük a tejföllel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 1 mk cukrot adunk hozzá. A kukorica levét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű