1 fejessaláta
2-3 közepes lilahagyma
2 evőkanál balzsamecet
2-3 evőkanál extraszűz olívaolaj
Só, bors, ízlés szerint méz.
1-2 evőkanál pirított szezámmag
2-3 db főtt házi vagy bio tojás
Megfőzzük a tojást.
Megpirítjuk szárazon a szezámmagot.
A salátát megmossuk, apróra tépkedjük, tálba tesszük.
A hagymát megtisztítjuk, olívaolajon megpároljuk.
Hozzáöntjük a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, kevés mézzel ízesítve összeforraljuk.
Ráborítjuk a salátára, jól összekeverjük.
Elvileg így már fogyasztható is, de ha laktatóbbra szeretnénk, akkor meghintjük a szezámmaggal, rászeljük a tojást, és úgy tálaljuk.
Jó étvágyat!
Régi kedvenc salátám - most, hogy már lehet kapni friss fejessalátát, és lassan a szabadban is terem - újra időszerű lett. Egyszerű, könnyű, de mégis különleges recept. Önmagában is fogyasztható, de így tojással, magokkal laktató.
A tonhalat leszűrjük, villával darabokra tépkedjük. A hagymát vékony gyűrűkre, a paradicsomokat és az olajbogyókat kettévágjuk. A tojásokat meghámozzuk, durvára vágjuk. A jégsa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát, a paradicsomot, a paprikát és a lila hagymát felkockázzuk, majd egy tálba rendezzük és enyhén megsózzuk. Meglocsoljuk az oliva olajjal és a citromlével. A tetejét me...
Elkészítési idő: 30 pec Nehézség: KönnyűA darált húsból fasírtot készítek, majd golyókat formázok és a közepükbe főtt fürjtojást teszek, majd vékonyan kiolajozott muffin formába helyezem és a tetejét megszórom reszelt sa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű