1 fejessaláta
2-3 közepes lilahagyma
2 evőkanál balzsamecet
2-3 evőkanál extraszűz olívaolaj
Só, bors, ízlés szerint méz.
1-2 evőkanál pirított szezámmag
2-3 db főtt házi vagy bio tojás
Megfőzzük a tojást.
Megpirítjuk szárazon a szezámmagot.
A salátát megmossuk, apróra tépkedjük, tálba tesszük.
A hagymát megtisztítjuk, olívaolajon megpároljuk.
Hozzáöntjük a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, kevés mézzel ízesítve összeforraljuk.
Ráborítjuk a salátára, jól összekeverjük.
Elvileg így már fogyasztható is, de ha laktatóbbra szeretnénk, akkor meghintjük a szezámmaggal, rászeljük a tojást, és úgy tálaljuk.
Jó étvágyat!
Régi kedvenc salátám - most, hogy már lehet kapni friss fejessalátát, és lassan a szabadban is terem - újra időszerű lett. Egyszerű, könnyű, de mégis különleges recept. Önmagában is fogyasztható, de így tojással, magokkal laktató.
A káposztát ledaráljuk, majd megsózzuk, és 10 percig gyúrjuk, hogy megpuhuljon. Ha kész, köménnyel is ízesíthetjük, és óvatosan, lazán belekeverjük a megmosott fehér szőlőszemeket....
Elkészítési idő: 15 percElőször a káposztát csíkozzuk fel. A megtisztított répát vágjuk fel zsülienre. Jól keverjük össze őket, és sózzuk be. A majonézhez keverjük hozzá a porcukrot, az ízesített mustá...
Elkészítési idő:Egy 25 centis, teljes kiőrlésű tortillát kenj meg két evőkanálnyi zsírszegény sajtkrémmel. Rakj rá két evőkanálnyi kockázott tavaszi hagymát és zöldséges salsa szószt. Helyezz rá 4...
Elkészítési idő: