- 1 kg zúza
-2 nagy fej hagyma
-1 paprika
-1 paradicsom
- olaj
- őrölt köménymag
- pirospaprika
-só
-bors
A zúzát nagyobb kockákra, a hagymát apróra vágom majd az olajon együtt megdinsztelem, fűszerezem pirospaprikával meghintem, vizet öntök alá, beleteszem az apróra vágott paradicsomot, paprikát és lefödve, kis lángon puhára főzöm ha a víz elfőtt pótolom.
Späzlevel (nokedli présen átnyomva ) tálaltam .
A húsgolyókhoz A darált húst, a tojást, zsemlemorzsát, a finomra vágott spenótot, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a sót és borsot egy tálba tesszük, és alaposan összegyúrjuk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük a méretétől függően 3-4 szeletre. Bedörzsöljük sült csirke fűszersóval, majd olíva olajon kisütjük. A sonkás sajtkrémhez 2 evőkanál vajat felolvasz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, és megszórjuk őrölt fehérborssal. A sajtot, paprikát és a paradicsomot szeletekre vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz májat bekenjük a mustárral alaposan és ezután lisztbe mártjuk és megforgatjuk. A májat csak a szélén fogd meg vagy inkább csak csípd meg mert különben a mustár lejön róla....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű