8 személyre
40 dkg: csirke v. Pulykamell filé. 40 dkg mexikói zöldségkeverék, 30 dkg rizs. 2 db vöröshagyma, 4db paprika. 3- db paradicsom, fél cs: wok fűszerkeverék, 3 ev. kanál szójaszósz. 1 ev. kanál mustár, 1 ev. kanál darált húsos paprika (v. Piros arany),2 evőkanál házilag sóban, eltett vegyes zöldség darálék, 1 k kanál vegeta, 1 moccás kanál bazsalikom, ua. kakukkfű, oregano, borsikafű, 4 ev. kanál olívaolaj, só, bors,2 dl: húslé, vagy leveskockából készített lé.
A húst csíkokra szelem és a fűszerekkel, zöldség ízesítővel,(keverékkel) szójaszósszal, olívaolajjal, összekeverem, majd legalább 2 órára hideg helyre teszem.
A zöldségkeveréket, kevés sóval, oreganoval, vegetával (1-1 csipetnyi) 1ev kanál olívaolajjal és annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, forrástól számítva,5-8 percig főzöm. Leszűröm, és a levet félre teszem. A rizst szokásos módon megfőzöm. A wokba 2 ev. kanál olíva olajt teszek, felforrósítom, ebbe teszem bele a húst, páclével együtt. Fehéredésig sütöm. Kiszedem a húst, meleg helyre, félre teszem. Ebbe a lébe rakom, a csíkokra szelt hagymát.(ezt szalmasárgára pirítom). Ezután beleteszem a felszeletelt paprikát, paradicsomot. Kb. 2-3 percig kevergetve sütöm, majd visszarakom a húst, átkeverem, ezután ráöntöm a húslét, és a zöldség levét, összeforralom. Óvatosan belekeverem a zöldségeket és a rizs. 2-3 perc sütés után az étel kész!
Tálaláskor paprikával, paradicsommal és petrezselyemmel díszítem.
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. Jénaiba, vagy tepsibe beleöntjük a ketchupot, a mézet és az olajat . Belereszeljük a fokhagymát és hagymát, jól átkeverjük A combokat átforg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágni, zsíron üvegesre dinsztelni. A húst rátenni, megpirítani, hozzáadni a fűszereket. Felengedni annyi vízzel, hogy bőven ellepje és a mirelit kukoricát beletéve...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hús pácolása csirkemell 450 g • napraforgó olaj 4 EK • kremsi mustár 1 EK • szójamártás 2 EK • fekete bors, őrölt ½ A megmosott és megszárított húst vékony csíkokra vágjuk. O...
Elkészítési idő: 45 min. Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a felvagdosott húst is. Fűszerezzük, majd a paradicsomot meghámozzuk és pépesítjük, felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű