8 személyre
40 dkg: csirke v. Pulykamell filé. 40 dkg mexikói zöldségkeverék, 30 dkg rizs. 2 db vöröshagyma, 4db paprika. 3- db paradicsom, fél cs: wok fűszerkeverék, 3 ev. kanál szójaszósz. 1 ev. kanál mustár, 1 ev. kanál darált húsos paprika (v. Piros arany),2 evőkanál házilag sóban, eltett vegyes zöldség darálék, 1 k kanál vegeta, 1 moccás kanál bazsalikom, ua. kakukkfű, oregano, borsikafű, 4 ev. kanál olívaolaj, só, bors,2 dl: húslé, vagy leveskockából készített lé.
A húst csíkokra szelem és a fűszerekkel, zöldség ízesítővel,(keverékkel) szójaszósszal, olívaolajjal, összekeverem, majd legalább 2 órára hideg helyre teszem.
A zöldségkeveréket, kevés sóval, oreganoval, vegetával (1-1 csipetnyi) 1ev kanál olívaolajjal és annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, forrástól számítva,5-8 percig főzöm. Leszűröm, és a levet félre teszem. A rizst szokásos módon megfőzöm. A wokba 2 ev. kanál olíva olajt teszek, felforrósítom, ebbe teszem bele a húst, páclével együtt. Fehéredésig sütöm. Kiszedem a húst, meleg helyre, félre teszem. Ebbe a lébe rakom, a csíkokra szelt hagymát.(ezt szalmasárgára pirítom). Ezután beleteszem a felszeletelt paprikát, paradicsomot. Kb. 2-3 percig kevergetve sütöm, majd visszarakom a húst, átkeverem, ezután ráöntöm a húslét, és a zöldség levét, összeforralom. Óvatosan belekeverem a zöldségeket és a rizs. 2-3 perc sütés után az étel kész!
Tálaláskor paprikával, paradicsommal és petrezselyemmel díszítem.
Pácat összeállítjuk, majd a húst átforgatjuk benne, vagy bedörzsöljük vele (nagyon csípheti a kezünket!!). Hűtőben min. Pár órát hagyjuk pácolódni. Serpenyőben pici olajat forrósí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ A csirkeszárnyakhoz A fűszereket összekeverjük, és egy mélyebb tálba öntjük. Ráreszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát, hozzáadunk egy fél deci olivaolajat. A szárnyakat megmos...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst kiklopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal. (A sózással vigyázzunk, ha sós sonkát használunk!) Két-két hússzelet közé egy-egy szelet sonkát teszünk, ezeket hústűvel vagy fogváj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst ( kb. fél marék kivételével) az apró kockára vágott szalonnával együtt pépesítjük ( én ezt merülő mixerrel oldottam meg) majd beledolgozzuk a többi hozzávalókat és a kockázo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű