8 személyre
40 dkg: csirke v. Pulykamell filé. 40 dkg mexikói zöldségkeverék, 30 dkg rizs. 2 db vöröshagyma, 4db paprika. 3- db paradicsom, fél cs: wok fűszerkeverék, 3 ev. kanál szójaszósz. 1 ev. kanál mustár, 1 ev. kanál darált húsos paprika (v. Piros arany),2 evőkanál házilag sóban, eltett vegyes zöldség darálék, 1 k kanál vegeta, 1 moccás kanál bazsalikom, ua. kakukkfű, oregano, borsikafű, 4 ev. kanál olívaolaj, só, bors,2 dl: húslé, vagy leveskockából készített lé.
A húst csíkokra szelem és a fűszerekkel, zöldség ízesítővel,(keverékkel) szójaszósszal, olívaolajjal, összekeverem, majd legalább 2 órára hideg helyre teszem.
A zöldségkeveréket, kevés sóval, oreganoval, vegetával (1-1 csipetnyi) 1ev kanál olívaolajjal és annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, forrástól számítva,5-8 percig főzöm. Leszűröm, és a levet félre teszem. A rizst szokásos módon megfőzöm. A wokba 2 ev. kanál olíva olajt teszek, felforrósítom, ebbe teszem bele a húst, páclével együtt. Fehéredésig sütöm. Kiszedem a húst, meleg helyre, félre teszem. Ebbe a lébe rakom, a csíkokra szelt hagymát.(ezt szalmasárgára pirítom). Ezután beleteszem a felszeletelt paprikát, paradicsomot. Kb. 2-3 percig kevergetve sütöm, majd visszarakom a húst, átkeverem, ezután ráöntöm a húslét, és a zöldség levét, összeforralom. Óvatosan belekeverem a zöldségeket és a rizs. 2-3 perc sütés után az étel kész!
Tálaláskor paprikával, paradicsommal és petrezselyemmel díszítem.
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A paprikákat és az újhagymát vékony csíkokra, a sajtot és a sonkát négy szeletbe vágjuk. A kiterített csirkemellek egyik olda...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű"A csirkemelleket szeletekre vágom, só-bors-fokhagyma-olivaolaj kombóban megforgatom, megy a tepsi aljára. Minden szelet húsra egy ujjnyi vastag darab trappista sajt. Félkarikára v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket hosszában kettévágom, a medalionokat levágom, és más alkalomra (pl. levesbe) elrakom. 2. Sózom, borsozom, majd vékony pengéjű késsel 6-7 mélyebb zsebet kész...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz