2-3 személyre:
35 dkg szeder (én egy kevés fekete ribizlivel is kombináltam)
3 dl víz
1-2 nagyobb darab citromhéj
1-2 darab fahéj
3 szegfűszeg
10 dkg cukor (nálam 8 dkg gyümölcscukor)
2 ek. liszt
1 dl tejföl
0,5 dl tejszín (elhagyható)
Először cukorszirupot készítünk: a cukrot elkeverjük a vízzel és a fűszerekkel és összeforraljuk. Kicsit állni hagyjuk, majd kihalásszuk belőle a fűszereket.
Közben a szedret leturmixoljuk és egy szitán/szűrőn átpasszírozzuk. Hozzákeverjük a sziruphoz, kis lángon felforraljuk. Ezalatt a lisztet és a tejfölt csomómentesre elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadunk a levesből, végül beleöntjük a levesbe és elkeverjük. (Kóstolásnál nekem túl savanykás volt, ezért ezen a ponton egy kevés tejszínt is öntöttem hozzá.)
Hagyjuk egy-kettőt rottyanni és elzárjuk a gázt.
Isteni savanykás-pikáns leves, így a tavaszt várva igazi felüdülés. Belekanalazott vaníliafagylalttal tovább fokozható az élmény.
A tejszínhabpótló port a tejjel kemény habbá verjük. (Ha szeretnénk, belekeverhetjük a cukrot.) Közben 4 részre osztjuk a csokikat, és megolvasztjuk. Bevizezzük a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://aprosef.hu/fahejas_szilvaleves_recept
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vegyes erdei gyümölcsön a magtej készítőbe teszem, hozzáöntöm a kókusztejet. Felöntöm annyi vízzel, hogy a minimum jelzést elérje a gépben. Ízesítem édesítővel, csipet sóval....
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű