200 g csiperkegomba
300 g csirkemellfilé
só
bors
1 tk keményítő
1 tk paradicsompüré
2 ek olaj
2 tk dijoni mustár
5 apró db csemegeuborka
2 púpozott ek tejföl
fél csokor petrezselyem
A gombákat megtisztítjuk és száraz serpenyőben lepirítjuk, amíg teljesen összezsugorodnak. A csirkét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt, valamint 1-2 evőkanál vizet és összeforgatjuk. Közben a serpenyőbe a gombákhoz adjuk a paradicsompürét és rozsdabarnára pirítjuk. Rádobjuk a csirkét is és öntünk rá egy kevés olajat. Alaposan rázogatva összeforgatjuk, majd sózás, borsozás következik és hozzáadjuk a mustárt is. A csemegeuborkákat hosszában kettévágjuk és a serpenyőbe dobjuk. Adunk hozzá kb. fél deci vizet, rákanalazzuk a tejfölt és jól összekeverjük. Végül mehet bele a durvára vágott petrezselyem is.
Először is bepácoljuk a csirkét. Elkeverjük a joghurtban a fűszereket, a tikka masala szószt és a citrom levet. Felvágjuk a csirkemellet közepes méretű kockákra, és beleforgatjuk a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepesa pulykanyakat a levesben megfőzzük..a krumpli sós vízben puhára főzzük majd zsiradékon a petrezselyemmel átforgatjuk az almákat megpucoljuk négybe vágjuk és cukrozott fahéjos ví...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA panírozás ugyanaz, mint a rántott húsnál, csak a prézli helyett sajtba forgatom a szeleteket. A csirkemellet felszeletelem és befűszerezem az ételízesítővel, a borssal és a fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsacombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsibe tesszük. Mellékanalazzuk a zsírt, öntünk a tepsibe 150-200 ml vizet, majd 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű