200 g csiperkegomba
300 g csirkemellfilé
só
bors
1 tk keményítő
1 tk paradicsompüré
2 ek olaj
2 tk dijoni mustár
5 apró db csemegeuborka
2 púpozott ek tejföl
fél csokor petrezselyem
A gombákat megtisztítjuk és száraz serpenyőben lepirítjuk, amíg teljesen összezsugorodnak. A csirkét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt, valamint 1-2 evőkanál vizet és összeforgatjuk. Közben a serpenyőbe a gombákhoz adjuk a paradicsompürét és rozsdabarnára pirítjuk. Rádobjuk a csirkét is és öntünk rá egy kevés olajat. Alaposan rázogatva összeforgatjuk, majd sózás, borsozás következik és hozzáadjuk a mustárt is. A csemegeuborkákat hosszában kettévágjuk és a serpenyőbe dobjuk. Adunk hozzá kb. fél deci vizet, rákanalazzuk a tejfölt és jól összekeverjük. Végül mehet bele a durvára vágott petrezselyem is.
Az elkészítése nagyon egyszerű. A csirkemelli szeletet roston megsütöm, szelek rá paradicsomkarikákat, teszek rá apróra vágott lilahagymát, oregánot végül pedig sajtszeletet amit s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sertéscombot alaposan megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni. 2. A vöröshagymát megtisztítjuk, félkarikára szeleteljük. 3. A szalonnát is vékony...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA gombák szárait kitörjük. A kalapojat sóval, borssal fűszerezzük, és egy vajjal kikent tepsibe, üregükkel felfelé egymás mellé fektetjük őket. A darált pulykacombot és füstölt sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt, megtisztítjuk majd rózsáira szedjük, majd ételízesítős vízben körülbelül 10 perc alatt félpuhára főzzük. Leszűrjük, majd félretesszük. A csirkemellet vékony szele...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes