200 g csiperkegomba
300 g csirkemellfilé
só
bors
1 tk keményítő
1 tk paradicsompüré
2 ek olaj
2 tk dijoni mustár
5 apró db csemegeuborka
2 púpozott ek tejföl
fél csokor petrezselyem
A gombákat megtisztítjuk és száraz serpenyőben lepirítjuk, amíg teljesen összezsugorodnak. A csirkét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt, valamint 1-2 evőkanál vizet és összeforgatjuk. Közben a serpenyőbe a gombákhoz adjuk a paradicsompürét és rozsdabarnára pirítjuk. Rádobjuk a csirkét is és öntünk rá egy kevés olajat. Alaposan rázogatva összeforgatjuk, majd sózás, borsozás következik és hozzáadjuk a mustárt is. A csemegeuborkákat hosszában kettévágjuk és a serpenyőbe dobjuk. Adunk hozzá kb. fél deci vizet, rákanalazzuk a tejfölt és jól összekeverjük. Végül mehet bele a durvára vágott petrezselyem is.
Amikor ezt az ételt készítem, odafigyelek, hogy a köret már lehetőleg készen legyen, mikor az első husik kisülnek, különben előfordulhat, hogy a gyerkőcök nem győzik kivárni, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojásokat kb 10 percig főzzük,tisztítjuk,ha kihűlt félbe vágjuk,sózzuk,paprikázzuk. A csirke mellet hosszába 4 felé vágjuk,enyhén ki klopfoljuk,sózzuk,borsozzuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsacombokat megmosom, majd a bőrös felüket kicsit megvágom, megsózóm, és állni hagyom 10-15 percet. Ezalatt a hagymákat megtisztítom. A combokat a bőrős felükkel lefele ford...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesMegtisztítom,beirdalom a kacsacombokat.Sózom borsozom.Beteszem egy jénaiba vagy tepsibe.Lefedem fóliával és 180 fokon körülbelül 1 óráig sütöm alsó felső programon.Ha letelt az idő...
Elkészítési idő: Kb 2 óra Nehézség: Könnyű