menu

Családireceptkönyv.hu

Stroganoff csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g csiperkegomba
300 g csirkemellfilé

bors
1 tk keményítő
1 tk paradicsompüré
2 ek olaj
2 tk dijoni mustár
5 apró db csemegeuborka
2 púpozott ek tejföl
fél csokor petrezselyem

Elkészítés:


A gombákat megtisztítjuk és száraz serpenyőben lepirítjuk, amíg teljesen összezsugorodnak. A csirkét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt, valamint 1-2 evőkanál vizet és összeforgatjuk. Közben a serpenyőbe a gombákhoz adjuk a paradicsompürét és rozsdabarnára pirítjuk. Rádobjuk a csirkét is és öntünk rá egy kevés olajat. Alaposan rázogatva összeforgatjuk, majd sózás, borsozás következik és hozzáadjuk a mustárt is. A csemegeuborkákat hosszában kettévágjuk és a serpenyőbe dobjuk. Adunk hozzá kb. fél deci vizet, rákanalazzuk a tejfölt és jól összekeverjük. Végül mehet bele a durvára vágott petrezselyem is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tikka masala csirke
Tikka masala csirke

Először is bepácoljuk a csirkét. Elkeverjük a joghurtban a fűszereket, a tikka masala szószt és a citrom levet. Felvágjuk a csirkemellet közepes méretű kockákra, és beleforgatjuk a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ildikó
Főtt pulykanyak..alma kompót.petrezselymes krupli
Főtt pulykanyak..alma kompót.petrezselymes krupli

a pulykanyakat a levesben megfőzzük..a krumpli sós vízben puhára főzzük majd zsiradékon a petrezselyemmel átforgatjuk az almákat megpucoljuk négybe vágjuk és cukrozott fahéjos ví...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar csirkemell sajtbundában
csirkemell sajtbundában

A panírozás ugyanaz, mint a rántott húsnál, csak a prézli helyett sajtba forgatom a szeleteket. A csirkemellet felszeletelem és befűszerezem az ételízesítővel, a borssal és a fokh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kacsacomb lilakáposzta-pürével és krokettel
Kacsacomb lilakáposzta-pürével és krokettel

A kacsacombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsibe tesszük. Mellékanalazzuk a zsírt, öntünk a tepsibe 150-200 ml vizet, majd 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk