300 g pulykamell
50 ml olaj
12 g gomba
1 fej vöröshagyma
150 ml alaplé vagy víz
só, bors
100 ml tejszín
1 ek a sűrítéshez + kevés a hússzeletek belisztezéséh
1 csokor petrezselyem
A pulykamellet 1 centi vastag szelekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A szeleteket lisztbe forgatjuk és az olajban elősütjük. A húst félrerakjuk és a serpenyőbe dobjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a szeletekre vágott gombát, sózzuk borsozzuk és addig pároljuk, amíg összeesik a gomba, majd felöntjük az alaplével (vagy vízzel), és a tejszínnel. Amikor újra felforrt, a lisztet pici vízzel elkeverjük, és besűrítjük a mártást. Visszarakjuk a húst, és alacsony hőmérsékleten pár perc alatt készre főzzük. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Az elkészített borjúbordákat megsózzuk, lisztbe mártjuk és kevés forró zsírban szép pirosra sütjük, majd kivajazott tepsibe rakjuk. A megtisztított gombát vé¬kony szeletekre vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemell közepébe zsebet vágunk. Sózzuk, borsozzuk. A baconszalonnát megpirítjuk a lilahagymával együtt, ha kihűlt a krémsajthoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrez...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tartármártáshoz a hozzávalókat összekeverjük.A megpucolt és megmosott csirkecombokat sózzuk, majd beletesszük a tartárba, összeforgatjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másna...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat kenjük be sóval és borssal, majd kevés olajban süssük meg őket. Készítsük el a szószt a felsorolt hozzávalókból, majd öntsük rá a sült csirkecombokra. Pároljuk a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű