Hozzávalók (A sötét, kakaós krémhez):
4 dl rizstej
4 evőkanál kölesliszt
kókuszvirágcukor (ízlés szerint)
2 evőkanál kakaó
egy késhegynyi vanília por
Egyéb hozzávalók:
1 nagyobb gránátalma
1 doboz kókuszkrém (100 g-os)
A kakaós krém hozzávalóit egy lábasban elkeverem, majd puding állagúra főzöm. Kicsit hagyom kihűlni. A gránátalmát közben megpucolom, a magokat egy tálba teszem.Egy pohárban rétegezem a különböző hozzávalókat: Alulra kókuszkrém, majd megszórom egy kevés gránátalmával, tetejére a kakaós krémet kanalazom, majd kókuszkrém, ismét egy kis gránátalma. A pohár tetejére fehér réteg kerül, bőven megszórva gránátalma magokkal.
Elkészítjük a citromos sodót: Egy lábasban összekeverjük a citromlevet, a citromhéjat, és a tojásokat. Beleheverjük a vajat és alacsony hőfokon gyakori kevergetés mellett összefőzz...
Elkészítési idő: 30 percA tojást robotgéppel összekeverjük a cukorral. Beleöntjük az olajat. A lisztet összekeverjük a kakaóval, és a sütőporral, aztán a cukros tojással. Az olajjal kikent tepsibe öntjük...
Elkészítési idő: 1/2 óraA cukorból karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a margarint. Ha a margarinba elolvadt a karamell, beletesszük az almákat és puhára pároljuk. A formába rakjuk az almákat és a marad...
Elkészítési idő:-tojásokat szétválasztjuk - a sárgáját kikavarjuk a cukorral majd bele az olaj + tej -liszt + sütőpor összekeverünk mindent végül a tojások felvert fehérje kemény habját óvato...
Elkészítési idő: 30 perc