Grillezett édesburgonya (batáta):
4 közepes batáta
fokhagyma
olívaolaj
himalája só
olaszos fűszerkeverék
Fasírt:
30 dkg áztatott (csírázott) csicseriborsó
1 nagyobb fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
himalája só
tarkabors, pirospaprika
2 evőkanál darált chiamag
A batátát hámozzuk meg, majd szeleteljük fel 2-3 mm vastagra.
Sózzuk, reszeljük bele a fokhagymát, és löttyintsük rá az olívaolajat is.
Szórjuk meg a fűszerkeverékkel.
Kevés kókuszolajon süssük meg serpenyőben mindkét oldalát, 5-8 perc alatt elkészül.A fasírthoz a csicseriborsót be kell áztatni előző éjszaka. Az se baj, ha egy kicsit kicsírázik. Persze lehet csicseriborsó konzervet is használni, akkor nem kell áztatni.Tegyünk minden alapanyagot a konyhai robotgépbe, és daraboljuk morzsásra. Fűszerezzük.Adjuk hozzá az őrölt chiamagot, és egy kevés vizet. Hagyjuk, hogy egy picit megduzzadjanak a magok.Süssük ki kevés kókuszolajon. Hagyjuk kihűlni, szépen összeáll.
Párolt lilakáposztával kiváló
A tökéletes chilis bab elkészítéséhez vágd fel a hagymát, a fokhagymát és a csilit. Ez utóbbinak ha kiszeded a magját, akkor szinte egyáltalán nem lesz csípős. Ha csípősen szereted...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit megfőzzük, és pürét készítünk belőle. A répát karikára vágjuk. A felaprított hagymákkal olajon megdinszteljük, és víz hozzáadásával puhára pároljuk. Hozzáadjuk a darál...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, megmossuk majd nagyobb hasábokra vagdossuk. A vöröshagymát meghámozzuk és felkockázzuk. Ugyanígy a paprikát is kis kockákra vágjuk. A paradicsom héját lehú...
Elkészítési idő: 1óra 10perc Nehézség: KönnyűA zöldbabot sós vízben puhára főzzük. A szalonnakockákat kisütjük, hozzáadjuk a hagymát és a zöldpaprikát, üvegesre pároljuk. Rádobjuk a húst, kevergetve pirítjuk. Rátehetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű