Száraz összetevők:
25 dkg liszt (zabliszt és teljes kiőrlésű fele-fele arányban)
2 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg kókuszreszelék
kb. 5 dkg csokireszelék
késhegynyi vanília
csipet himalája só
Nedves összetevők:
12 dkg méz (kókuszvirágcukor)
12 dkg kókuszolaj/bio vaj
15 dkg magozott meggy
2 dl kókuszkrém
1 evőkanál őrölt arany lenmag 2 evőkanál tisztított vízzel elkeverve (a tojást helyettesíti)
A száraz hozzávalókat keverjük össze, majd külön a nedveset is. Laza mozdulatokkal dolgozzuk össze a kettőt.
A kókuszkrém dobozában van két kis csomag kókuszkrém. Az egyikre van szükség. Tegyük egy pohárba, majd öntsük fel annyi meleg tisztított vízzel, hogy 2 dl legyen belőle.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra, majd a 12 db-os muffin formába osszuk szét a masszát. Jó tele lesz, de nem baj.
Süssük kb. 30 percig. Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni, mert egy kicsit porhanyós még melegen.
A lisztben elkeverjük a sót és a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a zsírt. A tejfölben simára keverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni!), majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű(1),A lisztet, a szódabikarbónát a sütőport és egy csipet sót beleöntjük egy tálba és összekeverjük, majd felhasználásig félretesszük. [2.] A vajat a cukorral habosra keverjük –...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tésztát összedolgozni. A töltelékhez valókat habosra keverni. Előkészíteni a folpackot. A tésztát kinyújtani kb 1 cm vastagra (szögletesre). A fólia tészta nagyságú közepét meghi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű