A tésztához:
7 db tojás
7 ek cukor
6 csapott ek finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
1 ek napraforgó olaj
A túrókrémhez:
50 dkg tehéntúró
20 dkg porcukor
18 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert reszelt citromhéj
A tetejére:
7 dl szénsavas narancsos üdítőital
2 csomag vaníliás pudingpor
4 ek cukor
1 ek citromlé
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is egy kicsit verjük. Végül a tojások sárgáját keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel, és fakanállal óvatosan a habhoz keverjük.
Kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Megsütjük.
Közben elkészítjük a túrókrémet. Sűrű szűrőn áttörjük a túrót (én botmixerrel pépesítettem).
A 20 dkg margarint és a 20 dkg porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a pépesített túrót. Ízesítjük reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral. Az egészet jól kikeverjük.
Fanta tető: 2 cs pudingot és a 4-5 ek. cukrot kevés üdítővel simára keverjük.
A többi fantát felforraljuk a citromlével, és sűrű krémesre megfőzzük benne a pudingot. Langyosra hűtjük.
A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet, és a krém tetejére a fantát. Hűtőben tároljuk.
Első lépésként a lapokat gyúrjuk össze. Külön a sárga és külön a kakaós lapot annyi tejföllel, hogy jól formázhatók legyenek. 2 kakaós 1 sárga tésztánk lesz. A túrós töltelékhez a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet, valamint a tojásfehérjék kemény habját. A tészta mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát elfelezzük, a gáztepsi méretére kinyújtjuk és 200 °C-ra előmelegített sütőben egyenként megsütjük. Kihűlés után az egyik tésztalapot akkora kockákra felvágjuk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 160 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral. Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretess...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű