30 dkg trappista sajt
1 közepes tojás
1 púpos ek liszt
Kb. 5-6 dl olaj a sütéshez
30 dkg trappista sajt
1 közepes tojás
1 púpos ek liszt
Kb. 5-6 dl olaj a sütéshez
Ma egy roppant egyszerű, finom és gyors ételt készítettem uzsonnára. Hihetetlen, de a sajt egyáltalán nem folyik szét a forró olajban sütéskor, ajánlom mindenkinek. Bár ez egy kis adag, két felnőtté talán, ezért vagy duplázni érdemes a mennyiséget, vagy egy tartalmasabb leves után kínálni akár csak egy kis mártogatós társaságában vagy egy finom főzelék feltétjeként.
A bagettet felszeleteljük, mindkét oldalát átkenjük olajjal és egy tepsibe tesszük, aranybarnára pirítjuk. A sonkát is felszeleteljük és kevés olajban megpirítjuk, majd konyhai tör...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lila hagymát vékony félkarikákra vágtam, majd hozzáreszeltem a zellert. Megsóztam, majd hozzádaraboltam a paradicsomot. Megöntöztem almaecettel és olíva olajjal, majd jól elke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, majd hagyjuk hűlni és felszeleteljük, egy tálba tesszük. Közben a hagymát is megtisztítjuk, felszeleteljük és az apróra vagdosott füstölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A kockázott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót kevés sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A leszűrt levet felhasználhatjuk a zselatin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű