menu

Családireceptkönyv.hu

Vargabéles


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg cérnametélt (házi jellegű, 8 tojásos)
75 dkg tehéntúró (félzsíros)
7 db tojás
1 db tojássárgája
1 csomag réteslap (előhűtött)
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
3 csomag vaníliás cukor
25 dkg gyümölcscukor
3 dl tejföl
5 dkg vaj
1 dl napraforgó olaj

Elkészítés:


A tésztát enyhén sós vízben, amibe 1 ek olajat is öntünk, maximum két perc alatt kifőzzük, leszűrjük, a vajjal elkeverjük. Vigyázzunk a tészta nehogy nagyon megpuhuljon !
A túrót villával összetörjük.
A tojásokat kettéválasztjuk.
A tojássárgát a cukorral kikeverjük, beleszórjuk a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, , összekeverjük a túróval és a tejföllel.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan elvegyítjük a túrós keverékkel.
A langyosra hűlt tésztát apránként belekeverjük a túrós masszába.
A tepsit kikenjük olajjal, kibéleljük egy réteslappal, amit megkenünk olajjal és ráborítjuk a következő réteslapot, amit ismét megkenünk olajjal, majd még egy réteslap következik.
Ezt követően rásimítjuk a túrós masszával elkevert tésztát, amit beborítunk a maradék réteslapokkal, úgy hogy a réteslapok tetejét egyenként beolajozzuk.
A legfelső lapot a maradék olajjal elkevert 1 db tojássárgával, megkenjük.
Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük, ha a teteje nagyon pirulna lazán beborítjuk zsírpapírral

Vargabéles

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brownie
Brownie

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. 1 bögre cukrot, 1 ½ bögre lisztet, sütőport és a 4 ek. kakaóport összekeverjük. Egy másik tálban a nedves alapanyagokat (tejet, vaníliát és az o...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bundázott alma – ha gyors és fenséges finomságra vág
Bundázott alma – ha gyors és fenséges finomságra vág

Elkészítjük a bundázó tésztát: a lisztet kis tálba tesszük. A tejet a tojások sárgájával habverővel jól elkeverjük, a lisztre öntjük, hozzáadjuk a cukrot, sót és az egészet habverő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Palacsinta - Habos-diós rakott palacsinta
Palacsinta - Habos-diós rakott palacsinta

1. Vastag palacsintákat sütünk, melyek tésztájába reszelt citromhéjat keverünk. 2. Megpirítjuk a diót, és durvára törjük. 3. Jó kemény habot verünk a tojásfehérjékből és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Imre
Brownie
Brownie

Száraz alapanyagokat összekeverni. Vaj és csoki összemelegíteni. A kettőt összekeverni és hozzáadni egyesével a tojásokat egynemű masszává keverni. Ehhez jön az aroma. 180 foko...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk