Tésztához:
6 tojás
1 dl olaj
30 dkg porcukor
1 cs sütőpor
20 dkg sima liszt
10 dkg rétesliszt
A krémhez:
1 cs habfixáló
2 dl tejszín
1/2 l tej
1 cs vaníliás puding
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
rum
Máz: olvasztott csokoládé
A tojások sárgáját habosra kavarom az 1 dl étolajjal és a porcukorral. A lisztet elkeverem a sütőporral. A tojások fehérjét habbá verem. A tojássárgás keverékhez felváltva hozzáadom a lisztet és a felvert habot. Óvatosan keverem, hogy a hab minél kevésbé törjön össze. Három egyenlő részre osztom a tészta hozzávalóit. (Én mérlegen lemértem a tészta súlyát és így pontosan el tudtam osztani, és egyforma lapokat tudtam sütni.)
Az egyik részhez 2 ek kakaót keverek. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítom, 180 fokon kb 25 percig sütöm.Amíg sülnek a lapok addig elkészítem a krémet. A pudingot fél liter tejben megfőzöm és kihűtöm. 20 dkg puha vajat és 20 dkg porcukrot habosra kavarok.
2 dl tejszínt kissé felverek, hozzáadom apránként a habfixálót és a tejszínt készre verem. A kihűlt pudingot összekeverem a cukros vajjal, én kézi mixerrel szoktam , így nagyon habos és sima könnyű krémet kapok. Végül hozzákeverem a felvert tejszínt is. A kihűlt lapokat töltöm. Az első lapot meglocsolom rummal, rákenem a krém felét, ráteszem a kakaós lapot, meglocsolom rummal, rásimítom a krém másik felét, beborítom a harmadik lappal, amit előtte meglocsoltam rummal,(a krémmel érintkező oldalát.). A csokoládét egy kiskanálnyi vajjal mikrosütőben 220W-on 2 perc alatt megolvasztom, összekeverem és bevonom vele a süti tetejét. Tálaláskor tejszínhabbal díszítem.
Egy-két órát hűtőben pihentetem szeletelés előtt. Igazából másnap a legfinomabb, akkorra szépen összeérnek az ízek és szépen “megnő” a sütemény.
1.A tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük, a tojásfehérje hab kivételével. Azt csak utána keverjük hozzá óvatosan fakanállal a masszához. 2. Egy 35×27 cm-es tepsi al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ A porcukrot kikeverjük a tojásokkal és a felolvasztott margarinnal. Hozzáadjuk a pohár tejfölt, a lisztet és a sütőport, és kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. Addig sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét a vajjal egy kis edényben összeolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni. A tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük elektromos habverővel, belerakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverem a tészta hozzávalóit, belenyomkodom a pite formába. Megkenem a tésztát a túrós kulimásszal és ráteszem a szilvát. Csináltam már úgy is, hogy összekevertem a túrót a sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű