menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 csirkecomb
70 dkg megtisztított burgonya
1 nagy paradicsom
4 gerezd fokhagyma
fél teáskanálnyi curry
0,5 dl szára vörösbor
só, bors
olaj

Elkészítés:


A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összeturmixoljuk és belekeverjük a curryt és a vörösbort is, ráöntjük a húsra. 2-3 evőkanálnyi olajat is eloszlatunk rajta és 40-45 percen át 180 fokos sütőben lefedve sütjük. Időközben a húsokat megforgatjuk, hogy minden oldaluk jól megpiruljon. Ha szükséges, öntünk hozzá még egy kevés vizet, hogy ne legyen túl száraz a hús.

Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Csirkemell szarvacska sütőben sütve
Csirkemell szarvacska sütőben sütve

A Budai szarvacskát forrásban lévő sós vízben �alig puhára megfőzzük, leszűrjük és félretesszük. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, és a felforrósított olajban hirtelen átsütjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyömbéres csirkemell
Gyömbéres csirkemell

A csirkemellet megmossuk és szárazra töröljük. A hagymát finomra vágjuk, meghámozzuk, a gyömbért lereszeljük. A fokhagymát apróra vágjuk, a hegyes erős paprikát pedig karikákra. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Csipős piritott csirkemáj, sült krumpli és - hagy
Csipős piritott csirkemáj, sült krumpli és - hagy

A csirkemájaz megtisztitani, megmosni. A hagymát vékony karikákra, a szalonnát apró kockára vágni, a paprika magházát eltávolitani és felkarikázni. A szalonnát lepiritani, rátenni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Aszalt szilvás pulykamell
Aszalt szilvás pulykamell

1.A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk (kb 3x0,5 cm), majd ezekkel a csíkokkal sűrűn megtüzdeljük a pulykamellet. 2.A húst óvatosan megsózzuk (a szalonnák sósságát is figyel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk