25 dkg csirkemellfilé
50 dkg penne tészta
10 dkg trappista sajt
2 dl tejszín
6 dl tejföl
2 ek liszt
1 kisebb vöröshagyma
őrölt szerecsendió
tej
só, olaj
1. Aprítsd fel a hagymát és kevés olajon dinszteld meg.
2. Add hozzá a kockára vágott csirkemelldarabokat, és pirítsd meg őket.
3. Keverd hozzá a tejszínt, és ízlésed szerint sózd meg. Kicsit forrald fel, majd keverd hozzá a tejföl egy részét.
4. A lisztet kevés tejjel keverd csomómentesre, és add a mártáshoz. Reszelj rá ízlésed szerint őrölt szerecsendiót.
5. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és a kifőzött tészta felét simítsd bele.
6. Locsold rá a húsos mártást, majd tedd rá a tészta másik felét is.
7. A tetejét kend meg a megmaradt tejföllel, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig süsd, míg a sajt megpirul a tetején.
A paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk. A csirkemellet szétnyitottam, kiklopfoltam szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórtam. A hússzeleteket kiolajozot...
Elkészítési idő:A csirkecombokat megpucoltam, majd a fűszereket a sütőzacsiba szórtam és beledobtam a húsokat és pár szem gombát. Összeráztam, lazán bekötöttem a zacskó száját és tepsibe rakva, el...
Elkészítési idő: 2,5 óraA csirkemellet felszeletelem, ha vastagabbra sikerült, kissé kiklopfolom, sózom, borsozom. A sajtot és a sonkát szintén szeletekre vágom. Minden csirkemellszeletre terítek 1 szele...
Elkészítési idő: 30 perc