menu

Családireceptkönyv.hu

Szalagos fánk


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 15-17db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 dl meleg tej
1 dl étolaj
Fél dl rum v.sütőrum
2 evõkanál kristálycukor
Csipetnyi só
3 tojás sárgája
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
Citromhej

Elkészítés:


A leírt hozzávalókat szépen sorban a kenyérsütőbe tesszük. Dagasztó program kiválasztása után hagyjuk a gépet dolgozni. Ha lejárt a program, lisztezett deszkára borítjut a tésztát. Vastag ujjnyira nyújtjuk. Kiszaggatjuk lisztezett pohárral a fánkokat. Fél órát kelesztjük leterített ruha alatt. Egy nagyobb edénybe olajat öntünk. Legalább 4 cm olaj legyen az edényben. A fánkok tetejét ujjunkkal benyomjuk és a benyomott résszel lefelé betesszük a forró olajba. Lefedjük fedővel. Pár perc alatt megsül. Megfordítjuk, de ekkor már fedő nélkül sütjók ki. Papírtörölközőre tesszük. Még melegen porcukorral megszórjuk.


Szalagos fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
grízes krémes
grízes krémes

Elkészítés: A hozzávalókat egy tálba mérem, és jól összegyúrom. Lisztezett deszkára téve 3 gombócot készítek. Vékonyra nyújtom, és mindegyik lapot lisztezett tepsi hátán megsütöm.H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Intelligens krémes
Intelligens krémes

8 tojás sárgáját, 30 dkg cukorral és 6 vaníliás cukorral és 15 dkg margarinnal habosra keverünk. 9 púpos kanál lisztet és a tojások felvert habját is belekeverjük, majd felöntjük 1...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gumicukor
Gumicukor

1. Frissen préseljük ki a gyümölcslevet. 2. Keverjük a gyümölcslé feléhez a zselatint, majd pár percig hagyjuk állni. 3. Egy másik edényben kezdjük el felmelegíteni a maradék gyü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nikcsi83
Nyújtható fondant
Nyújtható fondant

Első lépésben a porcukort egy sűrű szitán (pl teaszűrő) átszitáljuk, ez lényeges momentum, fontos, hogy minél finomabb porcukort kapjunk. Egy részét a porcukornak félre pakoljuk, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk