4 dl meleg tej
1 dl étolaj
Fél dl rum v.sütőrum
2 evõkanál kristálycukor
Csipetnyi só
3 tojás sárgája
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
Citromhej
A leírt hozzávalókat szépen sorban a kenyérsütőbe tesszük. Dagasztó program kiválasztása után hagyjuk a gépet dolgozni. Ha lejárt a program, lisztezett deszkára borítjut a tésztát. Vastag ujjnyira nyújtjuk. Kiszaggatjuk lisztezett pohárral a fánkokat. Fél órát kelesztjük leterített ruha alatt. Egy nagyobb edénybe olajat öntünk. Legalább 4 cm olaj legyen az edényben. A fánkok tetejét ujjunkkal benyomjuk és a benyomott résszel lefelé betesszük a forró olajba. Lefedjük fedővel. Pár perc alatt megsül. Megfordítjuk, de ekkor már fedő nélkül sütjók ki. Papírtörölközőre tesszük. Még melegen porcukorral megszórjuk.
Elkészítés: A hozzávalókat egy tálba mérem, és jól összegyúrom. Lisztezett deszkára téve 3 gombócot készítek. Vékonyra nyújtom, és mindegyik lapot lisztezett tepsi hátán megsütöm.H...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű8 tojás sárgáját, 30 dkg cukorral és 6 vaníliás cukorral és 15 dkg margarinnal habosra keverünk. 9 púpos kanál lisztet és a tojások felvert habját is belekeverjük, majd felöntjük 1...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. Frissen préseljük ki a gyümölcslevet. 2. Keverjük a gyümölcslé feléhez a zselatint, majd pár percig hagyjuk állni. 3. Egy másik edényben kezdjük el felmelegíteni a maradék gyü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben a porcukort egy sűrű szitán (pl teaszűrő) átszitáljuk, ez lényeges momentum, fontos, hogy minél finomabb porcukort kapjunk. Egy részét a porcukornak félre pakoljuk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz