4 dl meleg tej
1 dl étolaj
Fél dl rum v.sütőrum
2 evõkanál kristálycukor
Csipetnyi só
3 tojás sárgája
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
Citromhej
A leírt hozzávalókat szépen sorban a kenyérsütőbe tesszük. Dagasztó program kiválasztása után hagyjuk a gépet dolgozni. Ha lejárt a program, lisztezett deszkára borítjut a tésztát. Vastag ujjnyira nyújtjuk. Kiszaggatjuk lisztezett pohárral a fánkokat. Fél órát kelesztjük leterített ruha alatt. Egy nagyobb edénybe olajat öntünk. Legalább 4 cm olaj legyen az edényben. A fánkok tetejét ujjunkkal benyomjuk és a benyomott résszel lefelé betesszük a forró olajba. Lefedjük fedővel. Pár perc alatt megsül. Megfordítjuk, de ekkor már fedő nélkül sütjók ki. Papírtörölközőre tesszük. Még melegen porcukorral megszórjuk.
Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rumba áztatjuk a mazsolát, és a felaprózott narancshéjat. A zselatint kevés vízben elkeverjük, lassú tűzön feloldjuk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, citromhéjja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk és magházukat kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy kisebb lábasban a citromlével meglocsolva és a fahéjjal megszórva kb 5 perc alatt megpároljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt. Sütőpapír hiányában a tepsit (33x22x6-os) vajazzuk ki, és szórjunk rá kevés zsemlemorzsát. A 3 db almát hámozzuk meg, reszeljük le, és forgassuk meg fahéj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű