4 dl meleg tej
1 dl étolaj
Fél dl rum v.sütőrum
2 evõkanál kristálycukor
Csipetnyi só
3 tojás sárgája
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
Citromhej
A leírt hozzávalókat szépen sorban a kenyérsütőbe tesszük. Dagasztó program kiválasztása után hagyjuk a gépet dolgozni. Ha lejárt a program, lisztezett deszkára borítjut a tésztát. Vastag ujjnyira nyújtjuk. Kiszaggatjuk lisztezett pohárral a fánkokat. Fél órát kelesztjük leterített ruha alatt. Egy nagyobb edénybe olajat öntünk. Legalább 4 cm olaj legyen az edényben. A fánkok tetejét ujjunkkal benyomjuk és a benyomott résszel lefelé betesszük a forró olajba. Lefedjük fedővel. Pár perc alatt megsül. Megfordítjuk, de ekkor már fedő nélkül sütjók ki. Papírtörölközőre tesszük. Még melegen porcukorral megszórjuk.
A vizet, a tejet és a cukrokat összekeverjük és a megmosott rizst megfőzzük benne. A mikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a puha margarint, a reszelt citromhéjat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a csokit mikróban vagy gőz felett olvasszuk fel. Vigyázzunk, hogy ne melegítsük sokáig, mert akkor csomós lesz. Inkább kevergessük egy kicsit, még ha darabos is, és hagy...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesEgy kevés vizet melegítünk egy lábasban. Közben egy fém habüstben, ami majd úgy passzol a lábasra, hogy nem ér bele az alja a vízbe, a tojást a cukorral és egy csipet sóval habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű