menu

Családireceptkönyv.hu

Diós guba (maradék bejgliből)


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: családi adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


maradék diós bejgli (kb 1,5 rúd)
0,5 l tej
0,5 l tejszín
2 cs. vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
2 db alma

Elkészítés:


A bejglit felszeletelem, majd egy jénaiba egymás mellé rakom a szeleteket. Az almákat megpucolom és lereszelem, a tejet felforralom a cukrokkal és a tejszínnel. Amikor felforrt, a sor bejglire öntök annyit, amennyit felszív. Újabb sor bejgli következik, amire reszelt almát teszek, majd még egy sor bejgli, újra tejjel nyakon öntve.
A rétegezést addig csinálom, amíg a hozzávalók tartanak, és előmelegített sütőben végül összesütöm az édességet. Amikor elkészült, pohárba téve, dióval megszórva tálalom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mákos bejglivel ugyanígy elkészíthető ez a "maradékelhasználós" édesség.

Diós guba (maradék bejgliből)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Epres - Epres szelet
Epres - Epres szelet

1. Gőzfürdő fölött keverjük össze a vizet a cukorral, majd tegyük picit félre. 2. Eközben áztassuk be hideg vízbe a zselatinlapokat. Nagyjából 3 perc elteltével csavarjuk ki a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütöben sült vaníliás pudinggal töltött fánk,
Sütöben sült vaníliás pudinggal töltött fánk,

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Omlós lekváros rudacska Eta módra Nem tévedés,,,cuko
Omlós lekváros rudacska Eta módra Nem tévedés,,,cuko

A tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsófi
Kinder pingui
Kinder pingui

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk