menu

Családireceptkönyv.hu

Pozsonyi kifli v. 4 bigli


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Árpád Zsoltné Fonó Pozsonyi tészta (4 db bejglihez) : 80 dkg finomliszt (BL 55) 32 dkg margarin 8 dkg porcukor 3-4 dkg élesztő 2 tojássárga + a kenéshez 2 dl langyos tej csipet só Töltelék (2 db bejglihez) : 25 dkg darált mák vagy dió 17 dkg cukor 1 tasak vaníliás cukor 5 dkg kekszmorzsa citrom reszelt héja 1-1,5 dl tej fahéj Sütés 180 fok alsó+felső kb. 35-40 perc ui.: természetesen a kiflihez is mehet a tészta...

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szilvia
VARGABÉLES
VARGABÉLES

A cérnametéltet enyhén sós vízbe puhára főzzük, majd leszűrjük, és még forrón összekeverjük az olvasztott vajjal, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A túrót egy tálba tesszük, majd vi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsó
A tökéletes mézeskalács recept
A tökéletes mézeskalács recept

Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele. Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérünk, de ez függ a tojás nagyságától is. A cukormázhoz a fehérjét ki kell kevern...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Sült alma karamell cukorral
Sült alma karamell cukorral

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra 2. Vágjuk le az alma felső negyedét 3. Egy fagyis kanállal vájjuk ki az alma közepét 4. Kis késsel szeljük körbe az almát ( a videón jól láth...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaniliás karika
Vaniliás karika

A hozzávalókat összemorzsoljuk, beletesszük a tojások sárgáját és összegyúrjuk. 6-7 mm vastagra kisodorjuk. Kerek szaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, közepüket is kiszúrjuk (ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk