Árpád Zsoltné Fonó Pozsonyi tészta (4 db bejglihez) : 80 dkg finomliszt (BL 55) 32 dkg margarin 8 dkg porcukor 3-4 dkg élesztő 2 tojássárga + a kenéshez 2 dl langyos tej csipet só Töltelék (2 db bejglihez) : 25 dkg darált mák vagy dió 17 dkg cukor 1 tasak vaníliás cukor 5 dkg kekszmorzsa citrom reszelt héja 1-1,5 dl tej fahéj Sütés 180 fok alsó+felső kb. 35-40 perc ui.: természetesen a kiflihez is mehet a tészta...
1. A golyókhoz gyúrd össze a kimért adagokat, majd formálj kis, diónyi gombócokat. 2. Hézagosan rakd le egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 3. A massza alapanyagait jól dolg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és 2 cipóra osztjuk. Közben elkészítjük a krémet. A 4 tojásfehérjét 8 dkg cukorral felverjük, és félretesszük. A túrót 12 dkg cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral és az olvasztott margarinnal kikeverjük. Ezután hozzáadjuk apránként a sütőport és a lisztet. A masszát tovább lágyí...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét 3 ek. cukorral habosra verjük. A sárgájához hozzáadjuk a többi hozzávalót , majd óvatosan belekevrjük a felvert tojásfehérjét. 170'-on 10-12 perc alatt megsül. Le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű