Hozzávalók a tésztához: (1 darabhoz)
50 g Diawellness 50%-os liszt
50 g túró
édesítő (nálam kb. 10 g Diawellness négyszeres erejű édesítő) fél kk porélesztő (szerintem sütőporral is jó)
víz (1-2 ek, kb. 15-20 g)
kb. fél ek folyékony kókuszolaj a sütéshez
A töltelék:
50 g túró
édesítő ízlés szerint
A tészta hozzávalóit (az olaj kivételével) összegyúrjuk, kb. 15-20 percet pihentetjük. Lisztezett felületen kinyújtjuk (kb. 20×15 cm-esre), rátesszük a tölteléket, félbehajtjuk, kézzel kicsit “kilapogatjuk”. Kókuszolajjal kikent, felforrósított teflon serpenyőben, alacsony hőfokon, fedő alatt kisütjük. (Időnként kókuszolajos ecsettel kenegettem, és összesen kb. 10-12 percig sütöttem.)
Szénhidrát és kalória: Az egész adag: 23 g ch és 330 kcal. 100 grammra kiszámolva: 13,5 g ch és 194 kcal.
A vjat a cukorral habosra klell keverni. a tojást hozzáadva tovább kell keerni. A maradék szárazanyagot hozzákeverve kis gombócokat kell a tepsire tenni. 200 fokon 12 perc alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. 2. A sárgákat kikeverjük a cukrokkal, liszttel, tejjel simára keverjük. 3. Óvatosan hozzáadjuk a felvert fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almás töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és alacsony hőfokon megpároljuk. A mazsolát már az elején hozzá lehet adni, így jól megszívja magát nedvességgel. A „dögl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. E...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Könnyű