menu

Családireceptkönyv.hu

citromkrémes piskótatekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Piskóta:

4 egész tojás
4 ek. liszt
4 ek. cukor
2 ek. víz
1 kk. sütőpor

Citromkrém:

2 egész tojás
2 kezeletlen citrom leve és héja
80 g porcukor
80 g vaj
(opcionális: fél lap zselatin, ettől picit szeletelhetőbb lesz, de nélküle is jó)

porcukor megszórni

Elkészítés:


1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A tojáshabhoz keverjük óvatosan a tojássárgákat és a vizet. Végül a liszt és sütőpor keverékét két részletben a tojáshabba szitáljuk és óvatosan beleforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük kb. 1 cm vastagon, és 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 10-12 perc).

2. A frissen kisült piskótáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd visszatesszük a sütőpapírra és azzal együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.

3. A citromkrémhez a citromok héját lereszeljük, és a levüket kifacsarjuk. Az egész tojásokat a cukorral kézi habverő segítségével kihabosítjuk. Hozzáadjuk a citromok héját és levét is. Ha használunk zselatint, hideg vízbe beáztatjuk.

4. A citromos-tojásos masszát vízfürdő fölött, folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. Amennyiben van maghőmérőnk, ez 80°C körül fog bekövetkezni. Mikor bevonja a kanál hátát, levesszük a gőzről, és feloldjuk benne a kicsavart fél zselatinlapot. Öt perc után belekeverjük a vajat. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, ezalatt a vaj miatt kicsit még szilárdul.

5. A feltekert piskótát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a kihűlt citromkrémmel. Feltekerjük, és 2-3 órára hűvös helyre tesszük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk a piskótatekercs tetejét.

Címkék: alapkonyha, alapkonyha citrom, alapkonyha süti, alapkonyha édesség, pénteki süti

citromkrémes piskótatekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mici Korcz
Almás amerikai palacsinta
Almás amerikai palacsinta

A lisztet, a cukrot, a sütőport összekeverjük, a fahéjjal megszórjuk. Az almákat lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és a keverékhez adjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Banános-Karamellás Pite (Süteménydíszítés)
Banános-Karamellás Pite (Süteménydíszítés)

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot és az egészet tésztává gyúrjuk. Hullámos szélű (kb 26 cm) tepsibe nyomkodjuk a tésztát, 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt...

Elkészítési idő: 1-2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Diós piskóta, vaníliás diós krémmel
Diós piskóta, vaníliás diós krémmel

A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosa...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kakaós mézes
Kakaós mézes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk