- 0,25 túró
- 0,25 rétesliszt
- 0,05 búzadara
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
- 1 cs. sütőpor
- só
- vaníliacukor
Az alapanyagokat jól összekeverjük, majd 10 perc pihentetés után, kanál segítségével formázzuk meg, majd bő olajba szaggassuk ki és süssük aranysárgára. Szalvétára vagy papír törlőkendőre tegyük, hogy a fölösleges olajt felszívja.
Tálalásnál szórjuk meg vaníliás porcukorral, és ne felejtsünk el hozzáadni, bármilyen lekvárt.
A vajat olvaszd fel, és tartsd kenhető állapotban. Egy nagyobb tepsiben helyezz egymásra négy réteslapot úgy, hogy minden réteget locsolj meg egy kis vajjal. Törd össze a diót, k...
Elkészítési idő: max. 1 óra Nehézség: KönnyűA zabpehelylisztet (ha a zabpelyhet kávédarálóban megdaráltam, máris van zabpehelylisztünk) a szódabikarbónával, sütőporral és a fűszerekkel elkevertem. Az almákat meghámoztam, ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű0,5 l tej 1 rúd Bourbon vanília 150 g cukor 6 szép tanyasi tojás sárgája 0,25 l folyékony, de nagy zsírtartalmú tejszín (minimum 30%-os) Forrald fel a tejet a hosszában felhas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot habosra keverjük a vajjal, és hozzáadjuk a tojásokat és tejet. Beledolgozzuk a liszttel elkevert sütőport. Végül pedig a citromhéjat. 200 °C-ra előmelegített sütőben 15...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű