2 csomag leveles tészta ( 275 g)
40 g vaj
100 g sárgabaracklekvár
60 g cukor (ízlés szerint)
200 g tejcsokoládé
Kinyújtjuk a leveles tésztát, majd vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, és utána a sárgabaracklekvárral is. Ízlés szerint még megszórjuk kristály- vagy barna cukorral. (Lekvár helyett lehet csak fahéjas cukorral is ízesíteni.)
Megjelöljük a tészta közepét. Elkezdjük föltekerni mind a két oldalát a leveles tésztának. A rövidebbik szélén kezdjük, mert akkor nagyobb csigaformát kapunk.
Amikor mind a két oldalát föltekertük, még megkenjük a rudakat olvasztott vajjal, és megszórjuk ízlés szerinti cukormennyiséggel.
15 percig betesszük a fagyasztóba. A könnyebb fölszeletelés miatt szükséges.
Közben előmelegítjük sütőt 200 fokra.
A 15 perc fagyasztás után 1 cm vastagra fölszeleteljük a tésztát. Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben kb. 15 percig sütjük.
Fölolvasztjuk a csokit, és belemártogatjuk a tésztákat. A sütőpapírra visszahelyezzük, ameddig megszilárdul a csoki, majd fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok.
Morzsoljuk az élesztőt egy csipet sóval langyos tejbe. A lisztet a zsírral alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a porcukrot (5 dkg), egy csipet sót, tojásokat és a felfuttatot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz almát megpucoljuk majd lereszeljük..a mákot a cukorral ledaráljuk majd összekeverjük az almával a tészta egyik felét kinyújtjuk majd tepsibe rakjuk megszórjuk zsemlemorzsáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 egyforma részre osztjuk, és nagyon vékonyra kinyújtjuk. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel. Sütőpapíron, 180...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes