2 csomag leveles tészta ( 275 g)
40 g vaj
100 g sárgabaracklekvár
60 g cukor (ízlés szerint)
200 g tejcsokoládé
Kinyújtjuk a leveles tésztát, majd vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, és utána a sárgabaracklekvárral is. Ízlés szerint még megszórjuk kristály- vagy barna cukorral. (Lekvár helyett lehet csak fahéjas cukorral is ízesíteni.)
Megjelöljük a tészta közepét. Elkezdjük föltekerni mind a két oldalát a leveles tésztának. A rövidebbik szélén kezdjük, mert akkor nagyobb csigaformát kapunk.
Amikor mind a két oldalát föltekertük, még megkenjük a rudakat olvasztott vajjal, és megszórjuk ízlés szerinti cukormennyiséggel.
15 percig betesszük a fagyasztóba. A könnyebb fölszeletelés miatt szükséges.
Közben előmelegítjük sütőt 200 fokra.
A 15 perc fagyasztás után 1 cm vastagra fölszeleteljük a tésztát. Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben kb. 15 percig sütjük.
Fölolvasztjuk a csokit, és belemártogatjuk a tésztákat. A sütőpapírra visszahelyezzük, ameddig megszilárdul a csoki, majd fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok.
- A fixáló port a zacskón található utasítás szerint készítsd el, majd keverd hozzá a joghurtot és az édesítőszert. - Szilikonos formába tegyél egy réteg krémet, arra rá pedig a...
Elkészítési idő:A hozzávalókat robotgéppel összekeverjük, majd kivajazott tepsibe öntjük. A kimagozott meggyet lecsöpögtetjük majd lisztben megforgatjuk. Ezután elrendezve a tészta tetejére rakjuk...
Elkészítési idő:- lisztet, keményítőt, sütőport összedolgozom - lágy margarint, tojások sárgáját, cukrot és a vaníliás cukrot robotgéppel habosra keverem - tojások fehérjét kemény habbá verem A...
Elkészítési idő: fél óra