Családireceptkönyv.hu

Almás pecsenye csirkéből


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 db csirkemell vagy egy kb. 1 kg-os sovány rövidkaraj
1-2 db alma
grillfűszer
kb. 25 dkg baconszalonna
1 nagy fej vöröshagyma

Elkészítés:


Szóval ha karajunk van, ha csirkemellünk, lényeg hogy a húst rostjaira merőlegesen kb. fél centis közökben behasítjuk. A vágatokat mustárral bedörzsöljük és vékony almaszeleteket csúsztatunk mindegyikbe.
Utána a karajt/csirkét kívülről sóval, grillfűszerrel bedörzsöljük, mézzel megkenjük. Az eredeti recept alapján a tűzálló tálat kell kibélelni szalonnaszeletekkel, azokra vöröshagymakarikákat kell szórni, és erre az ágyra fektetni a karajt. Ezután vissza kell hajtani a szalonnaszeleteket, hogy betakarja a húst. Mivel nekem nem egy darab egész húsom volt, hanem több kisebb, így én ezeket egyenként csomagoltam be baconbe.
Lefektettem a csirke melleket egymás mellé egy kizsírozott tálba. Aztán hanyagul rájuk dobáltam némi lilahagymát a vöröshagyma helyett.
Nem kell sok idő a csirkének, elég volt közepes lángon kb. 30 perc. Persze alufóliával letakarva, hogy jól bent maradjanak a tálban az ízek-illatok! A karajnak ennél több idő kell, úgy nagyjából 1 órán át is elsülöget, de nem szabad felügyelet nélkül hagyni! Ha néha bekukkantunk a fólia alá, és látjuk, hogy elfőtte a saját levét, akkor öntsünk kevés forró vizet alá, és toljuk vissza a sütőbe, míg meg nem puhul. Ellenőrizzük úgy, hogy beleszúrunk egy hegyes kést!
A csirke kevésbé bajos ilyen tekintetben, mert a mellehúsa extra gyorsan megpuhul, sőt nem is szabad sokáig sütni, hogy ki ne száradjon. (Ez egyébként a karajra is igaz, úgyhogy csak óvatosan!)
Szerintem a krumplipüré kiváló hozzá.
A csirkét kisebb méreténél fogva nem lehet valami dekoratívan szeletelni, de a karajnál próbáljuk meg úgy, hogy minden szelet közepébe alma kerüljön. A karajos verzió esetén ha a hagymás levet tésztaszűrőn átnyomkodjuk, akkor kapunk egy kellemes kis öntetet a burgonyapürénkhez!

Almás pecsenye csirkéből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Rántott csirkemell csípős, krémsajtos, baconos tölte
Rántott csirkemell csípős, krémsajtos, baconos tölte

A snidlinget, a jalapenot, a paradicsomot és a bacont apróra vágjuk. A bacont lepirítjuk, leszűrjük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, jal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Csirkés gombapaprikás babbal
Csirkés gombapaprikás babbal

Hagymát megdinsztelem, közben hozzáadom a babot. Hozzáadom a gombát, sózom, nagy lángon hagyom, hogy elfőjjön a leve. Csirkemellkockákat beledobom, pár perc alatt kifegérednek....

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Pulyka vadas
Pulyka vadas

A húst vágd tetszőlegesen szeletekre, kockákra vagy csíkokra, a zöldségeket pucold meg. A hagymát egy kiskanálnyi kókuszzsíron pirítsd meg. Add hozzá a húst, majd a többi zöl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell
Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell

A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk