5 tojás
20 dkg kristálycukor
0,8 dl tej (ha 1 dl-t tesztek bele, végül is az sem sok)
0,8 dl olaj
2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
20 dkg liszt
10 g sütőpor
A krémhez:
8 dl tej
kb 5 evőkanál búzadara (púposan)
10-15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
A tetejére:
kakaópor
A krémhez megfőzöm a tejben a búzadarát (sűrűre), és néha-néha megkevergetve kihűtöm teljesen. A puha vajat a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kihűlt tejbegrízt és botmixerrel jól kihabosítom.
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet, majd az olajat, mellyel szintél jól elkeverem. A lisztet összekeverem a kakaóporral és a sütőporral és hozzákeverem a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákeverem a tojások felvert habját (fehérjét habbá verve).
Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem a masszát, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 14-15 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!)
A kihűlt tésztára kenem a krémet egyenletesen. Ha nagyon lágy a krém a tésztán, 1-2 órára hűtőbe teszem, hogy szépen lehessen szeletelni. Majd kakaóporral meghintem a tetejét, és felszeletelve tálalom.
A lisztet tálba rakom, közepébe mélyedést csinálok, hozzá adom az 1-cs-sütőport, sót, a cukrot, szoba hőmérsékletű Ráma vajat, 3- púpos evő-kanál kakaót, és ezt, jól összemorzsol...
Elkészítési idő: 40-perc Nehézség: Közepes1.) A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a vajat, cukrot, egész tojást, reszelt citromhéjat és a citromlevet. Alaposan összegyúrjuk a tésztát, majd kettévágjuk: 2/3 -...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta (2x) 3 tojásfehérjét felverünk, majd felverünk 3 sárgáját is a cukorral, hozzáadunk 3 ek. rizsliszt, 0,5 cs. sütőpor, 1 ek. kakaópor keverékét, pici vizet, majd robotgép...
Elkészítési idő: ~ 1-1,5 óra Nehézség: Könnyű1.A tésztát kinyújtjuk egyesével a tepsi méretére, minél vékonyabbra, késsel megszurkáljuk több helyen. 2.Aranybarnára sütjük azokat, és ha kész, hagyjuk kihűlni. 3.A másfél lite...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű