250g csirkemell
300g cukkini
1 db egész tojás
30g zabliszt/ledarált zabpehely
só,bors,pirospaprika (ízlés szerint egyéb fűszer)
1. A csirkét apróra vágjuk és a cukkinit lereszeljük majd összekeverjük a fűszerekkel, a zabpehellyel/zabliszttel illetve a tojáss
2. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd sütőpapiros tepsibe tesszük kis golyókat formázva.
3. Majd a csirkefasírtot aranybarnára sütjük, ez nálam 40 perc volt :)
Ne ijedjünk meg , ha sokkal puhább , mint a rendes fasírt, de ezen lehet javítani ha több zabpehellyel dolgozunk, hogy felszívja a cukkiniből való vizet :) Nekem 15 db gombóc lett ebből a mennyiségből:)
A húst megmossuk és csíkokra vágjuk, egy tálba tesszük. A zúzott fokhagymát a tejbe keverjük és a csirkére öntjük, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Az a legjobb,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromos szalonnás csirke készítése: A csirkét feldaraboljuk, enyhén megsózzuk. Egy tűzálló tál aljára vékony füstöltszalonna szeleteket rakunk, és rárakjuk a csirkedaraboka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA filézett CSIRKEMELLET apró (kb. 1x1x1 cm) kockákra vágjuk. A húst beletesszük egy edénybe, majd összekeverjük keményítővel és vízzel (arány 2:10). A húsnak iszapos állagúnak kell...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkésőbb
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű