2 db tojás (szétválasztva)
Kb 200 gramm liszt
1 csomag sutőpor
1 csomag vaniliás cukor
1 evőkanál cukor
Tej kb 2-3 dl
És egy kevés vaj 30 gramm
Egy tálba szórd bele a lisztet, a sütőport, a cukrot, a felolvasztott vajat és a tejet majd keverd el csomómentesre.
Sűrű nagyon sűrű tésztát kell hogy kapj úgy adagold a tejet is hozza.
A fehérjét egy csipet sóval verd fel kemény habbá és keverd össze a tojássárgájás masszával.
Ha ezzel készen vagy, serpenyőbe rakva kis adagokban süsd ki őket.
Tálalhatod csokival, tejszínhabbal, gyümölcsökkel, juharfasziruppal leöntve,
Vagy édesszájuak ehetik nutellával, vagy lekvárral is.
A kész vajastésztát 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, és két akkora lapra vágjuk, mint a sütőlemez (valamivel nagyobbak lehetnek az összehúzódás miatt), majd külön-külön megsütjük. A kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt kikeverem egy tálban a cukorral, vaníliás cukorral. Egy magas falú tepsi/jénai alját kirakom a keksszel, ráhalmozok kb 1 ujjnyi vastagságú tejfölös krémet. A banánt...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KözepesA cukros, langyos tejbe beletesszük az élesztőt, és kelni hagyjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a tojások sárgájával és a felfutott élesztővel összeállítjuk a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű