1 csomag leveles tészta, 3 nektarin, 1 marék áfonya vagy szeder, 1 tojás, 2-3 evőkanál baracklekvár, kevés barna cukor.
A leveles tésztát, lisztezett alapon késhát vastagra nyújtjuk, majd kb. 8 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval, kiszaggatjuk. A maradék tészta darabokat összegyúrjuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk és felcsíkozzuk, mert ezek a csíkok kellenek majd a süti pereméhez. A barackokat kimagozzuk, majd vékonyan felszeleteljük. A tészta korongokat átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és a felvert tojással lekenjük a korongok széleit. A tészta csíkokat körbe rakjuk a lekent széleken, kis peremet képezve. A tészta fészkek közepét baracklekvárral megkenjük, kirakjuk a gyümölcsszeletekkel, az áfonyával megszórjuk, majd sütemények széleit ismét lekenjük a tojással, a gyümölcsöt pedig megszórjuk barna cukorral.
Végre engedett a kánikula a szorításából és megkegyelmezett a napocska a sugaraitól...Így már sokkal élhetőbb ez az idő, mint egy-két nappal ezelőtt. Amúgy meg, pár napig pihent a konyhám és a fényképezőgépem is ebben az időben, nem beszélve a számítógépről is, mert az is bemondta az unalmast...az sem bírta ezt a tikkasztó időjárást. Leolvadt az alaplapról valami kütyü, amitől a gép leállt és csak hibaüzeneteket küldözgetett. Most már meggyógyult, mert a szaki megjavította. Szóval, most, hogy már minden pöpecül szuperál, én is alkottam egy könnyű süteményt...
A tésztához vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot, margarint felfőzzük, és addig kevergetjük, amíg egynemű állaga nem lesz. A darált diót a liszttel és a sütőporral össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, kifli formákba (fémforma legyen!!) lazán belenyomkodjuk, megsütjük, végül sarkait csoki mázba mártogatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 160 fokra előmelegítettem. A formát sütőpapírral béleltem, 1 dkg vajjal megkentem és egyenletesen rászitáltam a porcukrot. A lisztet, a mogyorót, a kakaót és a sütőport...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket összegyúrjuk, 2 felé vesszük és akkora lappá nyújtjuk, mint a piskóta. Külön- külön megsütjük. Krém: 3 dl tejben 4 ek.réteslisztet sűrűre főzünk, 25 dkg vajat 20 dkg porc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű