1 csomag leveles tészta, 3 nektarin, 1 marék áfonya vagy szeder, 1 tojás, 2-3 evőkanál baracklekvár, kevés barna cukor.
A leveles tésztát, lisztezett alapon késhát vastagra nyújtjuk, majd kb. 8 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval, kiszaggatjuk. A maradék tészta darabokat összegyúrjuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk és felcsíkozzuk, mert ezek a csíkok kellenek majd a süti pereméhez. A barackokat kimagozzuk, majd vékonyan felszeleteljük. A tészta korongokat átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és a felvert tojással lekenjük a korongok széleit. A tészta csíkokat körbe rakjuk a lekent széleken, kis peremet képezve. A tészta fészkek közepét baracklekvárral megkenjük, kirakjuk a gyümölcsszeletekkel, az áfonyával megszórjuk, majd sütemények széleit ismét lekenjük a tojással, a gyümölcsöt pedig megszórjuk barna cukorral.
Végre engedett a kánikula a szorításából és megkegyelmezett a napocska a sugaraitól...Így már sokkal élhetőbb ez az idő, mint egy-két nappal ezelőtt. Amúgy meg, pár napig pihent a konyhám és a fényképezőgépem is ebben az időben, nem beszélve a számítógépről is, mert az is bemondta az unalmast...az sem bírta ezt a tikkasztó időjárást. Leolvadt az alaplapról valami kütyü, amitől a gép leállt és csak hibaüzeneteket küldözgetett. Most már meggyógyult, mert a szaki megjavította. Szóval, most, hogy már minden pöpecül szuperál, én is alkottam egy könnyű süteményt...
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összedolgozzuk, összegyúrjuk majd egy éjszakán át pihentetjük. Másnap elkészítjük a tölteléket:az almát lereszeljük, beszórjuk kristálycukorral, őrölt fahéjjal. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, belekeverjük a sárgájákat, végül hozzáforgatjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet...
Elkészítési idő: 40 PERC Nehézség: Közepes