28dkg szobahőmérsékletű vaj
35dkg porcukor
2 tojás
1 csomag vaníliáscukor
45dkg liszt
fél csomag sütőpor
4 csomag vaníliapuding
10dkg fehércsoki
1 marék mogyoró
2 citrom reszelt héja
A vajat hagyjuk pihenni egy kicsit, hogy kellően megolvadjon, hiszen utána sokkal könnyebb vele dolgozni. Kockázzuk fel, majd porcukorral verjük habosra kézi mixerrel. (Ha lehet mellőzzük a kristálycukrot, mert az nehezebben olvad fel.)
Adjuk hozzá a tojást és a vaníliát, majd keverjük hozzá a sütőport, a vaníliapudingot és a lisztet is. Reszeljük le két citrom héját, és azt is vegyítsük el benne. Ezeket a műveleteket már kézzel csináljuk, mert úgy sokkal könnyebb jól összegyúrni a tésztát.
Aprítsunk fel fehér csokit, és a legvégén keverjük hozzá a tésztához. Én a tészta felébe mogyorót is tettem bele, kíváncsi voltam így milyen lesz az íze.
Általában folpackba be szoktam csomagolni és egy fél órára a hűtőbe szoktam tenni, mielőtt formázzuk.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, ha légkeverésessel szeretnénk csinálni, akkor 160 fokra.
A tepsinket sütőpapírral béleljünk ki, majd formáljunk diónyi gömböket a tésztából és lapítsuk el a tenyerünkkel. Néhány centi távolságra helyezzük egymástól, mert el fognak terülni.
Kb. 10-12 perc alatt világosra sül. Ne hagyjuk bent tovább, mert akkor nagyon ki fog száradni. Ebből a mennyiségből kb. 60-80 kekszecske készül, attól függően mekkora golyókat gyúrtunk.
Szeretem a vajas tésztájú kekszeket, mert jó sok sütit lehet belőle készíteni és mindig fel lehet dobni valami finomsággal. Csokival, magvakkal. Én most mindkét verziót kipróbáltam.
Tészta hozzávalóit a lekvár kivételével tésztává gyúrom. Két egyforma részre osztom. Az első kinyújtott lapot sütőpapiros sütőlapra teszem, megszurkálom és lekvárral megkenem....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb hosszúkás jénai ( kb. 20x30 cm) alját alaposan kikentem kókuszvajjal, de lehet tepsit is használni. A száraz hozzávalókat a sütőporral és az édesítővel elkevertem. A ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. A sütőt elő kell melegíteni 180 C fokra és a sütőrácsot az alsó harmadba helyezni. 2. Egy normál méretű gyümölcskenyér-formát sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű