menu

Családireceptkönyv.hu

Kókusztekercs


Írta:

Adag: 4 rúd
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40dkg cukor; 1 csésze tej, (a csésze 4 dl-es legyen), finomliszt 1 1/2 csésze,15 dkg vaj, 40 dkg kókuszreszelék, 1 1/2 evőkanál porkakaó. A csésze mértékadó.

Elkészítés:


Elkészítése : A tejet felforraljuk a cukorral. A tűzről levéve állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és besűrítjük,de vigyázva mert lekaphat az alja. Ha ez kész,egy nagyobb edénybe tesszük és hozzáadjuk a vajat,a kókuszreszelék 2/3 -át. Jól összekeverjük-vigyázva,mert forró. Kihűtjük és megfelezzük a kapott anyagot. Az egyik marad fehér a másikhoz adjuk a kakaót. A maradék kókuszreszeléket deszkára szórjuk,mintha liszteznék és a tésztát rátéve-kinek hogy tetszik kakós vagy fehér lent ,vagy fenn, kinyújtom-1/2 cm-esre,először az egyiket,utána a másikat,majd egymásra fektetve föltekerem,mint a beiglit. Hűtőbe rakom pár órára fóliába csomagolva,mert úgy lehet szépen ,vékonyra szelni!

Kókusztekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Női szeszély
Női szeszély

Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk. A lisztből, vajból. tojássárgájából, por- és vaníliás cukorból, a felfuttatott élesztőből tésztát készítünk. A kinyújtott tésztát s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Kavart almás
Kavart almás

A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összedolgozzuk. Egy 20x30 cm-es tepsit kiolajozunk és lisztezzük, majd a massza felé tbeleötntjük. Megszórjuk kevés grízzel, a kicsavart al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bársonyos-tejszínes csokihab party adag
Bársonyos-tejszínes csokihab party adag

A csokit apróra tördeljük és a kávéval együtt felolvasztjuk (csak néhányszor keverjük!) egy hőálló tálban, vízgőz felett (a tál alja ne érjen a forró vízbe!), majd félretesszük lan...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Macskaszem
Macskaszem

Az élesztőt a cukorral egy kis tálba tesszük, a langyos tejjel felöntjük, majd hagyjuk felfutni. A lisztet a vaníliás cukorral elkeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk