Családireceptkönyv.hu

Hókifli 2.


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg zsírt 10-15 percig keverünk, majd belemorzsolunk 2 dkg élesztőt. Hozzákeverünk 50 dkg lisztet, 1,5 dl tejfölt, csipet sót és kevés porcukrot
vagy
50 dkg liszt
20 dkg vaj (ennek a fele lehet zsír, puhább lesz tőle)
1 ek cukor
1 dl tejföl
2 dkg élesztő
egy csipet só
kevés tej
porcukor
vaníliás cukor
lekvár (barack, szilva, meggy)
máktöltelék
1 dl tej
10 dkg darált mák
3 ek cukor
fél citrom héja

Elkészítés:


Nagymamám dióval készítette,
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap 3-4 mm "vastagra" nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, és a közepére tesszük a lekvárt. Kétféle lekvárral a nyerő nálunk, citromfüves málnával, mert nincs benne mag, illetve a fekete ribizlilekvárral, mert jól harmonizál a fanyar fekete ribizli a vaníliás cukorral. De mehet bele dió, mák vagy gesztenye töltelék is. Feltekerjük, meghajlítjuk és 180 fokos sütőben világosra sütjük, még forrón vaníliás porcukorral megszórjuk, mert hát hókifli a becses neve.

Kevés langyos tejben (kb. 1 dl) egy csipet sóval felfuttatom az élesztőt. A lisztet elmorzsolom a vajjal, hozzáadom a sót, tejfölt, cukrot és végül a felfuttatott élesztőt. Sima tésztát dagasztok belőle, meleg helyen egy órát kelesztem.
A máktöltelékhez a tejet felforrósítom, belekeverem a mákot, a cukrot és a citromhéjat, pár percig főzöm, majd kihűtöm
Miután megkelt, diónyi darabokat szaggatok belőle, majd ovális formát nyújtok belőle. A kinyújtott lap harmadára teszek egy mokkáskanál lekvárt vagy máktölteléket, ráhajtom a tésztát, lenyomkodom az oldalát és feltekerem. Ha az összeset megtöltöttem, 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világosra sütöm őket. Még forrón vaníliás porcukorba forgatom mindegyiket

Hókifli 2.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Gyors és finom keksz
Gyors és finom keksz

A vajból és a finom cukorból készítsünk könnyű, lágy alapot, majd adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjunk tésztát. Alakítsunk ki egy hosszú formát. Egy fóliára szórjunk némi cukrot, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Vendégváró
Vendégváró

30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 5 dkg margarin, 1 evőkanál kakaó, 1 dkg szalagáré A hozzávalókat összegyúrjuk és tepsi hátán 2 lapot sütünk belőle. Sütés előtt a lapokat vil...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babapiskótás karamell szelet
Babapiskótás karamell szelet

A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük és 180°C-on megsütjük. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral habosr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Fahéjas-csokis tekercsek
Fahéjas-csokis tekercsek

Keményre verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval. Kb. A felénél amikor már majdnem jó a hab, hozzáadjuk a porcukor felét, és tovább verjük kb. 3-4 percig még, amíg a porcukor t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk