40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
pici só
1 csomag sütőpor
3 evőkanál kakaópor
1 tojás
tejföl (annyi, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk)
Kókuszos rész:
6 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
25 dkg kókuszreszelék
Krém:
4 tojássárgája
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg margarin
Máz:
15 dkg csokoládé
kevés olaj
kókuszreszelék
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 2 cipóba osztjuk. Egy nagy, 40 × 40 cm-es gáztepsit kizsírozunk és lisztezünk, majd az egyik lapot kinyújtva belehelyezzük. A kókuszos részhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukrot és a vizet fokozatosan hozzáadagolva, beleöntjük a kókuszreszeléket, majd ezt a lapra egyenletesen elkenjük. Kinyújtjuk a másik lapot, és rátesszük a kókuszos masszára. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük.
Ezalatt a krémhez a 4 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a pudingporokat, majd elkezdjük a tejjel felönteni és csomómentesen elkavarni. Sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, és utána adjuk hozzá a margarint, mivel habosra keverjük. Az így elkészült krémet a megsült és kihűlt tésztára simítjuk, a tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, kókuszreszelékkel díszítjük. Hűtőbe tesszük, és néhány óra múlva fogyaszthatjuk.
A száraz alapanyagokat elkeverjük. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat, majd a két tojás sárgájával összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy jól formázható, nyújthat...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KözepesKibélelünk sütöpapirral egy gáztepszit A tészta hozzávalóit a kézi mixer dagasztó villáival jól összekeverjük.Morzsa állagúnak kell,hogy kinézen. Kb a háromnegyed részét a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fahéj és cukor mennyiségét rátok bízom, mennyire édesen vagy fűszeresen szeretitek. Szóval a leveles tésztát kivesszük a hűtőből, és 10 percet pihentetjük, majd kihajtjuk egy cuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA magozott meggyet, a joghurtot és a cukrot összeturmixoljuk úgy, hogy ne legyen teljesen pépes. A tejszínhabot felverjük és beleforgatjuk a meggyes-joghurtos keverékbe. Az egészet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű