Hozzávalók a tésztához:
5 db M-es tojás
5 evőkanál cukor
5 dkg rizsliszt (itt már nem evőkanállal mértem)
10 dkg darált mák
25 dkg tisztított,reszelt alma (nagy lyukú reszelőn reszelve)
1 teáskanál sütőpor
Krém:
50 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
4 dl habtejszín
2 csomag Dr Oetker habfixáló
Tetejére reszelt Tibi étcsoki.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük robotgéppel,majd a cukrot is apránként hozzákeverjük még mindig robotgéppel,ezután a tojások sárgáját egyesével és még mindig nem kapcsoljuk ki a gépet :) ha ez mind megvan akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a liszttel,sütőporral elkevert mákot majd a reszelt almát. 25*35 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 25 percig sütjük (sütőfüggő). Ha picit kezd barnulni a teteje akkor már jó.
A krémhez a habtejszínt a habfixálóval felverjük,a mascarponét a porcukorral kikeverjük és a kettőt elegyítjük.A kihűlt tésztára kenjük és reszelt csokit teszünk a tetejére.
Lehet Magic Milk laktózmentes natúr, élőflórás vajkrém 180 g vagy laktózmentes Philadelphia vajkrémmel készíteni.
1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra (légkeverésen). 2. A meggy levét lecsöpögtetjük. 3. A tojás sárgákat a porcukorral, gépi habverő segítségével, kb. 10-15 perc alatt alapo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a tésztát készítjük el. A lisztbe beletesszük a sütőport, hozzáadjuk a vajat, a tojások sárgáját, a cukrot, a tejfölt, és csipetnyi sót. Ezeket addig gyúrjuk, míg egy szép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, majd hozzáadjuk a barackízt.A masszához hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű