Hozzávalók a tésztához:
5 db M-es tojás
5 evőkanál cukor
5 dkg rizsliszt (itt már nem evőkanállal mértem)
10 dkg darált mák
25 dkg tisztított,reszelt alma (nagy lyukú reszelőn reszelve)
1 teáskanál sütőpor
Krém:
50 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
4 dl habtejszín
2 csomag Dr Oetker habfixáló
Tetejére reszelt Tibi étcsoki.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük robotgéppel,majd a cukrot is apránként hozzákeverjük még mindig robotgéppel,ezután a tojások sárgáját egyesével és még mindig nem kapcsoljuk ki a gépet :) ha ez mind megvan akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a liszttel,sütőporral elkevert mákot majd a reszelt almát. 25*35 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 25 percig sütjük (sütőfüggő). Ha picit kezd barnulni a teteje akkor már jó.
A krémhez a habtejszínt a habfixálóval felverjük,a mascarponét a porcukorral kikeverjük és a kettőt elegyítjük.A kihűlt tésztára kenjük és reszelt csokit teszünk a tetejére.
Lehet Magic Milk laktózmentes natúr, élőflórás vajkrém 180 g vagy laktózmentes Philadelphia vajkrémmel készíteni.
A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzöm sűrűsödésig. Hagyom langyosra hűlni. A sütőt 220 fokra bemelegítem....
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Nehéz50 g étcsokoládét lereszelünk. A maradék étcsokoládét a likőrrel és a vajjal együtt felolvasztjuk. Hozzáadjuk a porcukrot és a mandulát, majd összekeverjük. 1-2 órára hűtőbe tes...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, egy kis részét kakaó nélkül hagyjuk, ezt töltjük a darázs formába. A többit a kaptár részébe. A kaptár közepébe egy kisebb mélyedést ejtünk, amibe eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 4 cipóra osztjuk. , sütőpapírral fedett lemez tepsiben 2...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű