tészta: 10 dkg ét csokit, 10 dkg vajjal gőz fölött felolvasztunk, 4 tojás sárgáját, 10 dkg cukorral habosra kavarunk, majd a langyosra hűlt csokit hozzáadjuk, 1-2 evőkanál kakaó, 10 dkg liszt és 1 teás kanál sütőpor, végül a 4 tojás fehérje 5 dkg cukorral keményre verve, sütjük és hűlés után 3-ba vágjuk.
Krém: 4.5 dl tejet felforralunk, 3 tojássárgáját, 18 dkg cukorral habosra kavarjuk, hozzá adunk 3 cs. tejszín ízű pudingport, majd 4.5 dl tejjel felöntjük, ezt a forró tejhez és sűrűre főzzük., kihűtjük, 20 dkg ráma, 15 dkg porcukor a két krémet egybe és töltjük a lapokat a tetejét is.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét felolvasszuk, belekeverjük a vajat és kihűtjük, majd összedolgozzuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral és a sóval habosra keverem. Folyamatos keverés mellett a vajat és a tej felét, a sütőport, lisztet simára keverjük. Maradék tejjel higítjuk. Fél órát pihentet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA 4 tojásos piskótatésztát készítünk. A barna lapot anyagait alaposan összegyúrjuk és 2 részre osztva megsütjük. A krém készítése: 2 dl tejben 2 evőkanál lisztet és a vaníliáscuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hideg vajra rászórjuk az egy csipet sót, és a lisztet elmorzsoljuk. 2. Ezután a cukrot is beledolgozzuk végül a tojások sárgájával együtt határozott mozdulatokkal összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű