Családireceptkönyv.hu

Lepcsánka tócsni azaz krumplilepény


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg krumpli,1 tojás,2 evőkanál liszt, só,bors,kicsi hagyma reszelt
olaj a sütéshez.

vagy
80 dkg krumpli, 1 tojás, 4 kanál liszt, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, (2 gerezd fokhagyma),olaj a sütéshez

Elkészítés:


A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, levétől kicsit kinyomkodjuk. Ha nem nyomjuk ki a levét, akkor 2 tojás kell hozzá.
A lereszelt krumplit, a lisztet, a tojást és a fűszereket egy tálban összegyúrjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, ne legyen túl forró, mert akkor hirtelen sül és a belseje nyers marad. Gombócokat veszünk ki a tálból és kézzel kicsit ellapítjuk, majd beletesszük az olajba. Az olajban még kanállal kicsit lapíthatjuk. Mikor az alja szép pirosra sült, megforgatjuk és a másik oldalát is ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük,

Lepcsánka  tócsni azaz krumplilepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
TÖLTÖTT CUKKINI
TÖLTÖTT CUKKINI

A 4 tojást keverd össze sóval, borssal, majd add hozzá a reszelt cukkinit és a parmezánt. Keverd össze a masszát, és egyengesd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd 180 fokon 20 p...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Melinda
A H Á Z I P A R I Z E R
A H Á Z I P A R I Z E R

Jól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba. Lezárjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Kolbászos lángosfalat
Kolbászos lángosfalat

A szószhoz kevés kókuszolajon megdinszteljük a finomra aprított hagymát, majd beletesszük a kis darabokra vágott, héjától megfosztott paradicsomot. Felforraljuk a mártást, a fűszer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Királyné sajtos-tojásos burgonyája recept
Királyné sajtos-tojásos burgonyája recept

A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét. Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk