menu

Családireceptkönyv.hu

Mézeskalács bögrés


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
– finomliszt (pont 1 kg)
– másfél bögre porcukor
– 3 teáskanál szódabikarbóna
– 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
– 30 dkg margarin, vagy vaj (én margarint használtam)
– 1 bögre méz
– 3 tojás

Az írókához:
1 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 tk. citromlé
2 csapott ek. étkezési keményítő

A díszítéshez:
cukorgyöngy

Elkészítés:


1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikróban egy picit megpörgettem a a felkockázott margarint, és kivettem, mikor éppen hogy elkezdett megolvadni. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére.
3. Ekkor fogunk egy villát, és az egészet átkavarjuk. Én addig kevertem, míg úgy nagyjából összekeveredett a liszt a ragacsos anyagokkal. Ez egy percemet vette igénybe legfeljebb
4. Ekkor kézzel egynemű tésztává gyúrtam, majd három egyenlő részre osztottam.
5. Ezután az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtottam kb. fél centi vastagra (lehet kevesebb is, de így olyan pufik lesznek), majd tetszőleges formákat szaggatunk sütemény kiszúróval a tésztából.
6. Sütőpapírral bélelt tepsire szorakoztatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés), pontosan tíz percig sütjük őket. Tíz perc, semmiképpen sem több!

Ennyi van 1kg-lisztből!

Mézeskalács bögrés

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tojáslikőr krém
Tojáslikőr krém

A tojáslikőr krémhez: A porcukrot összekeverjük a tojáslikőrrel. A zselatint felmelegítjük. A tojáslikőrből adunk egy kicsit a zselatinhoz, összekeverjük és beleöntjük a többi z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bohém csemege
Bohém csemege

A csokoládét a piskótához finomra vágjuk, majd összekeverjük a darált dióval, a kakaóporral, valamint a liszttel. A tojásfehérjét a cukorral borotvahab állagú habbá verjük, majd ho...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nanu szelet
Nanu szelet

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, ecettel, kakaóval, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a kemény habot óvatosan belekeverjük. Egy közep...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
181.Rigó Jancsi
181.Rigó Jancsi

Tojásfehérje,só, cukor, víz . Ezt habbá verni, hozzá a fél citrom,lé Egyenként hozzá a tojássárgája. Liszt,kakaó sütőpor, citromhéj. Felezni 2 nagy papíros tepsibe. 180 fok, e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk