4 szelet csirkemell filé
2 db paprika
8 szelet bacon
4 szelet sonka
2 db hegyes erős paprika
2 szál újhagyma
20 dkg reszelt trappista sajt
2 evőkanál mustár
1 db kaliforniai paprika
só
őrölt fehér bors
szárnyas fűszerkeverék
étolaj
4 dl tejföl
A paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk. A csirkemellet szétnyitottam, kiklopfoltam szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórtam.
A hússzeleteket kiolajozott tepsibe raktam és megkentem mustárral.
Az csirkemellekre tettem bacon szalonnát, paprika /sárga, kaliforniai csípős/ és újhagyma szeleteket.
Betakartam 1-1 szelet sonkával, megkentem tejföllel és a végén megszórtam reszelt trappista sajttal.
Az egészet sütőben szép pirosra sütöttem. /35-40 perc/
Zöldséges rizst készítettem mellé.
1. A csirkemellet hosszában két fele vágjuk, majd egyenként bevágjuk, vagy úgy vágjuk el, hogy egy nagyobb szelet húst kapjunk. 2. A tojásokat botturmix segítségével péppé törj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, és alaposan elkeverjük. A megmosott csirkecombokat némi zsiradék társaságában egy j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkehúst megmossuk, és ízlés szerint befűszerezzük. (használhatunk fűszersót, de akár pácot is, melybe előző nap célszerű bepácolni) A zöldségeket nagyobb darabokr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst sóval, borssal tojással összegyúrjuk. A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgával a zúzott fokhagymával az apróra vágott petrezselyem és a sóval összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes