1 kg csirkemell filé
- 4 tojás
- 20 dkg sajt
- 20 dkg gépsonka
- 20 dkg liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
1. Megmossuk, megtisztítjuk és félbevágjuk a csirkemell filéket.
2. Bevagdossuk a széleket, majd mindkét oldalt megsózzuk.
3. Két szelet sonkát és sajtot teszünk a húsokra, feltekerjük és hústűvel összetűzzük.
4. A tojásokat megsózzuk és felverjük.
5. Külön tálakba helyezzük a lisztet és a zsemlemorzsát.
6. A húsokat egyenként beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba majd a zsemlemorzsába.
7. Olajat forrósítunk, majd közepes lángon a húsok mindkét oldalát megsütjük. A sütés közben többször meg kell forgatni a húsokat!
Csirkemellet vékonyra szeletelünk. Almát citromlével meglocsolunk. Túrút tördelünk rá. Esetleg petrezselyemzöldet. Sütjük.
Elkészítési idő: 15 Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük egy kicsit megklopfoljuk, de nem kell vékonyra, beborsozzuk és olíva olajjal meglocsoljuk, rátesszük a zöld fokhagymaszárat, jól beleforgatjuk az olajba és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A tejet és a mustárt összekeverjük egy nagyobb tálban, majd a megmosott csirkemellet enyhén kilopfoljuk (kb. 1 cm vastagra) majd beletesszük a tejes pácba, lefedjük...
Elkészítési idő: 30perc+sütés Nehézség: Könnyű