Fél kg, csirke mell
2 csomag gnochi
330 g, tejföl, tej, vagy főzőzejszín, mehet bele tömlős sajt( ez el is maradhat) kb, 25 dkg reszelt sajt,, ( fűszerek, só, bors , tárkony)... vöröshagyma
A cserépedényt hidegvízbe áztatjuk, amíg a gnochit és a húst elkészítjük.
A csirkehúst vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk. A hagymát vékonyra szeleteljük és egy kevés olajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a csirkehúst, és fehéredésig sütjük. Közben sóval, borssal, tárkonnyal fűszerezzük.
A cserépedény aljára néhány darabka vajat teszünk, majd egyenletesen elterítjük rajta a gnochit ( nem kell előre megfőzni ) Erre ráöntjük az elősütött csirkét (ha levet eresztett, az is mehet bele). A tejfölt egy kistálban elkeverjük a tejjel,vagy főzőtejszínnel hogy hígítsuk egy kicsit( én szoktam belekeverni egy fél , vagy akár egész tömlős sajtot, - majd egyenletesen a hús tetejére kanalazzuk./ ebbe is mehet - tárkony/
Az egészet hideg sütőbe toljuk, és a hőfokot lassan, fokozatosan (kb. 10 percenként) feljebb emelve 40-45 percig sütjük. Ezután rászórjuk a reszelt sajtot is, és további 10 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
Természetesen lehet jénaiban, vagy akár tepsiben is készíteni!
A hozzávalókból fasírtot készítünk,zsemlemorzsába forgatjuk,de lehet anélkül is kanállal az olajba szaggatni . Nagyon finom !
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először elkészítem a tölteléket: a csirkemájakat forrásban lévő vízbe dobom, és az újraforrástól számított 3 percig a vízben hagyom, majd lecsöpögtetem és kihűtöm. 2. Közben...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst mossuk, leszárítjuk, vagy lebőrözzük - ez ízlés kérdése. A mártást összekeverjük a hozzávalókból. Egy tepsi aljára egyenletesen elszórjuk a vékony karikára szelt (gyalult)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát nagyon apróra vágom, és a gombát is feldarabolom. Kicsit félreteszem. A csirkemellet fél tenyérnyi darabokra vágom, besózom, és a lisztbe forgatom. Egy nagyobb serpenyőb...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű