Fél kg, csirke mell
2 csomag gnochi
330 g, tejföl, tej, vagy főzőzejszín, mehet bele tömlős sajt( ez el is maradhat) kb, 25 dkg reszelt sajt,, ( fűszerek, só, bors , tárkony)... vöröshagyma
A cserépedényt hidegvízbe áztatjuk, amíg a gnochit és a húst elkészítjük.
A csirkehúst vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk. A hagymát vékonyra szeleteljük és egy kevés olajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a csirkehúst, és fehéredésig sütjük. Közben sóval, borssal, tárkonnyal fűszerezzük.
A cserépedény aljára néhány darabka vajat teszünk, majd egyenletesen elterítjük rajta a gnochit ( nem kell előre megfőzni ) Erre ráöntjük az elősütött csirkét (ha levet eresztett, az is mehet bele). A tejfölt egy kistálban elkeverjük a tejjel,vagy főzőtejszínnel hogy hígítsuk egy kicsit( én szoktam belekeverni egy fél , vagy akár egész tömlős sajtot, - majd egyenletesen a hús tetejére kanalazzuk./ ebbe is mehet - tárkony/
Az egészet hideg sütőbe toljuk, és a hőfokot lassan, fokozatosan (kb. 10 percenként) feljebb emelve 40-45 percig sütjük. Ezután rászórjuk a reszelt sajtot is, és további 10 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
Természetesen lehet jénaiban, vagy akár tepsiben is készíteni!
A csirkemájakat fűszerezzük majorannával, majd mindegyiket vékony baconszeletekbe tekerjük, és fogvájóval átszúrjuk. Egy tűzálló tálba tesszük, és meleg sütőben 180 fokon kb. 20 p...
Elkészítési idő: 0.5 óraA felszeletelt csirkemelleket sózzuk, lisztbe forgatjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük és fóliával letakarva sütjük. 2 ek olajon az átpréselt fokhagymát megfuttatjuk,...
Elkészítési idő:Igazi klasszikus, gyerekek kedvence ez az összeállítás. A húst megmosom, szárazra törlöm, sózom, fűszerezem majd zsíron pirulásig sütöm. Menet közben a karfiolt megmosom, róz...
Elkészítési idő: