menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemell gnochival cserépedényben


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:



Fél kg, csirke mell
2 csomag gnochi
330 g, tejföl, tej, vagy főzőzejszín, mehet bele tömlős sajt( ez el is maradhat) kb, 25 dkg reszelt sajt,, ( fűszerek, só, bors , tárkony)... vöröshagyma

A cserépedényt hidegvízbe áztatjuk, amíg a gnochit és a húst elkészítjük.

A csirkehúst vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk. A hagymát vékonyra szeleteljük és egy kevés olajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a csirkehúst, és fehéredésig sütjük. Közben sóval, borssal, tárkonnyal fűszerezzük.


A cserépedény aljára néhány darabka vajat teszünk, majd egyenletesen elterítjük rajta a gnochit ( nem kell előre megfőzni ) Erre ráöntjük az elősütött csirkét (ha levet eresztett, az is mehet bele). A tejfölt egy kistálban elkeverjük a tejjel,vagy főzőtejszínnel hogy hígítsuk egy kicsit( én szoktam belekeverni egy fél , vagy akár egész tömlős sajtot, - majd egyenletesen a hús tetejére kanalazzuk./ ebbe is mehet - tárkony/
Az egészet hideg sütőbe toljuk, és a hőfokot lassan, fokozatosan (kb. 10 percenként) feljebb emelve 40-45 percig sütjük. Ezután rászórjuk a reszelt sajtot is, és további 10 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon.

Trükkök, tippek, praktikák:


Természetesen lehet jénaiban, vagy akár tepsiben is készíteni!

Csirkemell gnochival  cserépedényben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brokkolis csirkefasírt
Brokkolis csirkefasírt

A hozzávalókból fasírtot készítünk,zsemlemorzsába forgatjuk,de lehet anélkül is kanállal az olajba szaggatni . Nagyon finom !

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemáj - Csirkemájjal töltött gomba
Csirkemáj - Csirkemájjal töltött gomba

1. Először elkészítem a tölteléket: a csirkemájakat forrásban lévő vízbe dobom, és az újraforrástól számított 3 percig a vízben hagyom, majd lecsöpögtetem és kihűtöm. 2. Közben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Fűszeres mártásban sült csirkecomb, -mell
Fűszeres mártásban sült csirkecomb, -mell

A húst mossuk, leszárítjuk, vagy lebőrözzük - ez ízlés kérdése. A mártást összekeverjük a hozzávalókból. Egy tepsi aljára egyenletesen elszórjuk a vékony karikára szelt (gyalult)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás csirkemell
Gombás csirkemell

A hagymát nagyon apróra vágom, és a gombát is feldarabolom. Kicsit félreteszem. A csirkemellet fél tenyérnyi darabokra vágom, besózom, és a lisztbe forgatom. Egy nagyobb serpenyőb...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk