Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csirkemelles rakott makaróni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4o dkg makaróni
kb: 4o dkg csirkemell
1 fej hagyma
2 ek liszt
2 dl tejföl
3 tojás
1o dkg sajt

bors
pirospaprika
pici napraforgó olaj
zsemlemorzsa
paradicsomlé

Elkészítés:


A makarónit sós vízben kifőzzük.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet,
kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz.
Megszórjuk 2 csapott kanál liszttel és alaposan összekeverjük….majd beleöntjük a tejfölt.
A kifőtt makarónit, a tojásokat és a tejfölös húst összekeverjük és kivajazott
és morzsázott jénaiba öntjük.
A tetejére reszeljük a sajtot, kis vajat és mehet is a sütőbe.
Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul. (180°C – középen kb: 35 – 40perc )

Csirkemelles rakott makaróni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyömbéres-csirkés tészta
Gyömbéres-csirkés tészta

A csirkemellet feldaraboljuk, majd a wokolajban elősütjük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a felaprított gyömbért, és fél percig pirítjuk. Hozáadjuk a julienne-re vágott sárgar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Csirkemájas rizottó
Csirkemájas rizottó

◾️Első lépésben a májat megtisztítjuk és felkockázzuk. Én nem szoktam túl apróra vágni. ◾️A rizst olajon pici sóval megpirítjuk. ◾️A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-sonkás réteges pulyka
Sajtos-sonkás réteges pulyka

A húst alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Meghintjük sóval. A szalonnát nagyon vékony csíkokra vágjuk (olyanra, mint a bolti bacon szalonna) és egy kis...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Zöldséges-szaftos pulykaszeletek
Zöldséges-szaftos pulykaszeletek

A vöröshagymát csíkokra vágjuk. Amennyiben szeletelés előtt (tisztítás után) hideg vízben 10 percig ázni hagyjuk, nem csípi a szemet. Kevés étolajon, fedő alatt üvegesre pároljuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk