menu

Családireceptkönyv.hu

Sült kacsacomb


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 kacsacomb
4 babérlevél
2 ág rozmaring
2 kiskanál kakukkfű

bors

Elkészítés:


A kacsacombokat a sütés előtti napon szórd meg rozmaringlevelekkel, összemorzsolt babérlevéllel, kakukkfűvel, illetve ízlésed szerint sóval, borssal. Tedd hűtőbe a fűszerezett húst.

Másnap egy papírtörlő segítségével töröld le a fűszerek nagy részét, és a combokat tedd egy magas falú tepsibe.

Öntsd fel vízzel, majd a combokat fedd le egy alufóliával, és told előmelegített sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát, és süsd egészen addig, míg a hús átsül.

Időnként locsolgasd a combokat, hogy ne száradjanak ki, illetve félóránként fordíts rajtuk, hogy minden oldaluk alaposan átsüljön.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ahhoz, hogy ne száradjon ki, időnként locsolgatnod kell, illetve nagyjából félóránként fordítani kell a húson, hogy minden oldala alaposan átsüljön. Ha úgy döntöttél, vállalod ezt a szöszmötölést vele, akkor készítsd el ropogós, mégis omlós receptünket!

Sült kacsacomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ropogós - omlós libacomb
Ropogós - omlós libacomb

Alapos tisztítás után a húst jól besózzuk, a bőrét is. Egy tepsibe helyezzük, a bőrükkel lefelé. A sütőt előmelegítjük 220°C -ra, és betesszük a húst. Kb. 35-45 perc alatt nagyjáb...

Elkészítési idő: 140 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Rántott csirke
Rántott csirke

A sima csirkemell könnyen kiszárad, hogy ez ne így legyen, a csíkokra vágott csirkehúst célszerű összekeverni pár kanálnyi fokhagymás joghurttal. (Ha minden kötél szakad, tejfölt i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb gombával töltve
Csirkecomb gombával töltve

1. A csirkecomb bőrét az ujjunkkal fellazítjuk, és a megtisztított felszeletelt gombát a hús meg a bőr közé csúsztatjuk. 2. Utána a húst fűszerekkel, margarinnal bedörzsöljük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos csirkecomb
Sajtos csirkecomb

A cseréptálat fél órára vízbe áztatom. Közben a csirkecombokat a forgóknál bevágom, gyengén megsózom. A vöröshagymát karikára vágom, a lisztet összekeverem a pirospaprikával, a sóv...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk