6 kacsacomb
4 babérlevél
2 ág rozmaring
2 kiskanál kakukkfű
só
bors
A kacsacombokat a sütés előtti napon szórd meg rozmaringlevelekkel, összemorzsolt babérlevéllel, kakukkfűvel, illetve ízlésed szerint sóval, borssal. Tedd hűtőbe a fűszerezett húst.
Másnap egy papírtörlő segítségével töröld le a fűszerek nagy részét, és a combokat tedd egy magas falú tepsibe.
Öntsd fel vízzel, majd a combokat fedd le egy alufóliával, és told előmelegített sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát, és süsd egészen addig, míg a hús átsül.
Időnként locsolgasd a combokat, hogy ne száradjanak ki, illetve félóránként fordíts rajtuk, hogy minden oldaluk alaposan átsüljön.
Ahhoz, hogy ne száradjon ki, időnként locsolgatnod kell, illetve nagyjából félóránként fordítani kell a húson, hogy minden oldala alaposan átsüljön. Ha úgy döntöttél, vállalod ezt a szöszmötölést vele, akkor készítsd el ropogós, mégis omlós receptünket!
A karfiolt félpuhára főzzük, majd a 4 ek tejföllel, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük. A csirkemellet apróra kockázzuk, ezt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hústekercseket tepsibe fektetjük, Aláöntjük a levest, alufóliával lefedjük, és 180 C-fokon a húst puhára sütjük (kb. 40 perc). A végén a fóliát levesszük, és 200 C-fokon még 10...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElőző nap elkészítjük a puliszkát, amihez először is megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk a spenótot vagy a mángoldot, a sajtot pedig lereszeljük. Felforraljuk a vizet, meg...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk és besózzuk. Amíg pihen a sóban, elkészítjük a bundához a masszát. Egy tálba szitáljuk a 15 dkg lisztet, beleütjük a to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű