4 csirkecomb
4 ek. harisszapaszta
1 citrom cikkekre vágva
1/2 kg fürtös paradicsom
1/2 kg apró szemű sárga burgonya
60 g Kalamata olajbogyó összevágva
2 ek. olívaolaj
zöldsaláta a tálaláshoz
1. Melegítsük elő a sütőt légkeveréses fokozaton 170 fokra. Vagdossuk be mélyen a csirkecombokat több helyen, majd kenjük be a harisszával. Sózzuk alaposan, majd rendezzük őket egy tepsibe. Facsarjuk rá a citromlevet, majd a citromgerezdeket is rendezzük el a tepsiben a paradicsommal, a krumplival és az olajbogyóval együtt. Sózzuk, locsoljuk meg az olajjal, és keverjük át.
2. Süssük 45-60 percig, míg a csirke átsül. Kínálhatunk mellé salátát.
Good Food magazin 3/22.
A tésztához: A tésztát a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük. Közben a cukkinit és a répát megmossuk, zöldséghámozóval vékony csíkokra vágjuk és néhány perc alatt serpenyőben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport és a vizet, majd sűrű masszát keverünk belőle. Beleforgatjuk a kockákra vágott húst....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze minden hozzávalót. Mártsd csirkeaprólékot a vaj és fry forró olajban, visszaút, ha egyszer, amíg bevonat aranybarna mindkét oldalon.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat megmossuk, megtisztítjuk, majd egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel ami ellepi. Felforraljuk, utána még 5 percig főzzük. A hagymát felaprítjuk, kevés olajban megdi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű