4 csirkecomb
4 ek. harisszapaszta
1 citrom cikkekre vágva
1/2 kg fürtös paradicsom
1/2 kg apró szemű sárga burgonya
60 g Kalamata olajbogyó összevágva
2 ek. olívaolaj
zöldsaláta a tálaláshoz
1. Melegítsük elő a sütőt légkeveréses fokozaton 170 fokra. Vagdossuk be mélyen a csirkecombokat több helyen, majd kenjük be a harisszával. Sózzuk alaposan, majd rendezzük őket egy tepsibe. Facsarjuk rá a citromlevet, majd a citromgerezdeket is rendezzük el a tepsiben a paradicsommal, a krumplival és az olajbogyóval együtt. Sózzuk, locsoljuk meg az olajjal, és keverjük át.
2. Süssük 45-60 percig, míg a csirke átsül. Kínálhatunk mellé salátát.
Good Food magazin 3/22.
A megtisztított krumplit ízlés szerint kockákra, vagy karikákra vágjuk. A tepsi aljára olajat teszünk, majd ráterítjük a krumplit. Ezt enyhén megsózzuk, beterítjük karikákra szelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst felkockázzuk. 2. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. 3. Beleforgatjuk a húst. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk. 2. A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől füg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKuracie prsia nakrajam na plátky ,osolím , okorením a posypem grilovacím korením. Prudko na oleji opečiem . Poukladám na pekáč . Na prsička dám plátok šunky na šunku broskynu môž...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű