1 csirkemell filé
1 evőkanál curry por
1 evőkanál csípős mustár
1 evőkanál méz
1-1 zöld és piros kaliforniai paprika
2 teáskanál kapribogyó
1 fej lilahagyma
30 dkg. krumpli
2 gerezd fokhagyma
friss kakukkfű
libazsír
3-4 szelet bacon szalonna
Csirke:
-A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. Egy edénybe tesszük és a curryvel, a mustárral, a mézzel, sóval, borssal, oliva olajjal jó alaposan bedörzsöljük. Legalább egy órát pihentetjük.
-Ameddig a csirke pihen megcsináljuk a salátát és a krumplit.
-Miközben pirul a krumpli egy másik teflon serpenyőben olajat forrósítunk. Nyársa tűzzük a csirke darabokat a lilahagymával és a baconnel. A serpenyőben minden oldalán megpirítjuk a nyársakat.
Köret:
-A krumplit sós vízben héjastól megfőzzük. Amikor puha kivesszük, megpucoljuk, tetszőleges formájúra vágjuk.
-Nyugodtan pihentessük, amikor a nyársak kész vannak, egy forró serpenyőben felolvasztunk egy kevés zsírt és minden oldalát megkapatjuk kicsit.
-Amikor a krumpli oldalainak a fele már megsült, pótoljuk a zsírt és a serpenyőbe tesszük az összetört fokhagymát, kakukkfüvet. A zsírba bele oldódik az ízük, a forró zsírral sűrűn locsolgatjuk a krumplikat. Azért nem adjuk hozzá korábban a fűszereket, hogy ne égjenek oda a sütés végére.
-Miközben fő a krumpli, 210 fokos sütőben megsütjük a paprikákat. Akkor van kész, ha minden oldalán kicsit megfeketedett a héja és mindenhol egyenletesen puha.
-Nejlon zacskóba tesszük a sült paprikát és félre tesszük 5 percre. Így könnyebben lejön majd a héja.
A paprikát kézzel megpucoljuk, aztán kimagozzuk, végül csíkokra vágjuk.
-A paprika csíkokat, oliva olajat, a kapribogyót, sót, borsot és egy kevés vékonyra aprított lilahagymát összekeverünk. Ezzel kész is a saláta, langyosan és hidegen is tálalhatjuk.
1. A pulykamell-filét felszeleteljük, klopfolóval egyenlő vastagságúra egyengetjük, majd sóval és borssal fűszerezzük. Vigyázzunk a sóval, csak keveset használjunk, hiszen a sajt é...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A csirkecombokat kicsontozzuk, majd sóval, borssal, mustárral és az összepréselt fokhagymával bedörzsöljük. 2. A kolbászt elnegyedeljük, majd a combokba a csont helyére tess...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkecombokat és -szárnyakat besóztam. Egy tálat kivajaztam, a csirkedarabokat leraktam az aljára. 1,5 dl tejet öntöttem rá, 3 gerezd fokhagymát reszeltem rá, és alufóliával lef...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a hússzeleteket. A zúzott fokhagymát a húshoz adjuk és 1 perc alatt ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű