Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Ricotta jégkrém sárgabarackkal, pisztáciával


Írta:

Elk. idő: 30 p
Adag: 4 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g ricotta
3 evőkanál nyírfacukor/ méz, sima cukor ízlés szerint
1/2 kezeletlen citrom héja és leve
1/2 rúd vanília magjai
150 g görög joghurt
4 kk baracklekvár
bevonáshoz:
200 g 60 %-os étcsokoládé
30 g kakaóvaj

Elkészítés:



A ricottát, cukrot, citromlevet és reszelt héját, a vaníliamagokat összeturmixoljuk a görög joghurttal. A szilikon formákat félig töltjük a krémmel, belekanalazunk egy kis baracklekvárt, a kanál végével kicsit belefirkálunk, márványozzuk. A maradék krémet is belekanalazzuk, majd kifagyasztjuk a jégkrémet.

A csokoládét megolvasztjuk a kakaóvajjal, majd megmártjuk benne a fagyikat. Villámgyorsan, még a csoki megdermedése előtt pisztáciával megszórjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az ötlet egyébként két irányból is inspirált: egyrészt Zsuzsi barátnőm túró rudi jégkréme, másrészt Martha Stewart zseniálisan egyszerű grillezett sárgabarackja ricottakrémmel és pisztáciával... azt is imádom, de most összehoztam a jégkrémmel...

Ricotta jégkrém sárgabarackkal, pisztáciával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csokoládés - Hókirálynő szelet - OK
Csokoládés - Hókirálynő szelet - OK

1. A tésztát készítjük el először. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot. 2. Az olajat is hozzáadjuk és közben habverővel verjük, majd a lisztet és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: emaxa
vaníliás darált keks
vaníliás darált keks

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos mákrolád
Citromos mákrolád

Tészta A tojások fehérjét könnyed habbá verjük, majd hozzáadva az édesítőszert tovább verjük, míg fényes, kemény habot kapunk. Ebbe forgatjuk a mákot. Egy 30x20 cm-es tepsit kibé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emőke
Cigányrétes
Cigányrétes

A tojásokat alaposan felverjük, szinte habosra. Összekeverjük a cukorral. Belevegyítjük a búzadarát, a lisztet a sót és a sütőport. Finoman mehet bele a túró, ne törjön össze....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk