250 g ricotta
3 evőkanál nyírfacukor/ méz, sima cukor ízlés szerint
1/2 kezeletlen citrom héja és leve
1/2 rúd vanília magjai
150 g görög joghurt
4 kk baracklekvár
bevonáshoz:
200 g 60 %-os étcsokoládé
30 g kakaóvaj
A ricottát, cukrot, citromlevet és reszelt héját, a vaníliamagokat összeturmixoljuk a görög joghurttal. A szilikon formákat félig töltjük a krémmel, belekanalazunk egy kis baracklekvárt, a kanál végével kicsit belefirkálunk, márványozzuk. A maradék krémet is belekanalazzuk, majd kifagyasztjuk a jégkrémet.
A csokoládét megolvasztjuk a kakaóvajjal, majd megmártjuk benne a fagyikat. Villámgyorsan, még a csoki megdermedése előtt pisztáciával megszórjuk.
Az ötlet egyébként két irányból is inspirált: egyrészt Zsuzsi barátnőm túró rudi jégkréme, másrészt Martha Stewart zseniálisan egyszerű grillezett sárgabarackja ricottakrémmel és pisztáciával... azt is imádom, de most összehoztam a jégkrémmel...
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd gyorsan beledolgozzuk a többi hozzávalót. A kész tésztát fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe 30-60 percre. A szilvát kimagozzuk, és...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A sütőt előmelegítjük 120-130 fokra (légkeveréses sütőnél 100 fokra). A tojásfehérjékből, fokozatosan hozzájuk adva a cukrot, kemény habot verünk. (A habnak olyan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval és a szódabikarbónával, a sárgákat pedig krémesre keverjük a citromlével és a kókuszolajjal. A két m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű