menu

Családireceptkönyv.hu

Ricotta jégkrém sárgabarackkal, pisztáciával


Írta:

Elk. idő: 30 p
Adag: 4 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g ricotta
3 evőkanál nyírfacukor/ méz, sima cukor ízlés szerint
1/2 kezeletlen citrom héja és leve
1/2 rúd vanília magjai
150 g görög joghurt
4 kk baracklekvár
bevonáshoz:
200 g 60 %-os étcsokoládé
30 g kakaóvaj

Elkészítés:



A ricottát, cukrot, citromlevet és reszelt héját, a vaníliamagokat összeturmixoljuk a görög joghurttal. A szilikon formákat félig töltjük a krémmel, belekanalazunk egy kis baracklekvárt, a kanál végével kicsit belefirkálunk, márványozzuk. A maradék krémet is belekanalazzuk, majd kifagyasztjuk a jégkrémet.

A csokoládét megolvasztjuk a kakaóvajjal, majd megmártjuk benne a fagyikat. Villámgyorsan, még a csoki megdermedése előtt pisztáciával megszórjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az ötlet egyébként két irányból is inspirált: egyrészt Zsuzsi barátnőm túró rudi jégkréme, másrészt Martha Stewart zseniálisan egyszerű grillezett sárgabarackja ricottakrémmel és pisztáciával... azt is imádom, de most összehoztam a jégkrémmel...

Ricotta jégkrém sárgabarackkal, pisztáciával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
SZILVÁS GALETTE
SZILVÁS GALETTE

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd gyorsan beledolgozzuk a többi hozzávalót. A kész tésztát fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe 30-60 percre. A szilvát kimagozzuk, és...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Habcsók
Habcsók

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 120-130 fokra (légkeveréses sütőnél 100 fokra). A tojásfehérjékből, fokozatosan hozzájuk adva a cukrot, kemény habot verünk. (A habnak olyan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Süti - Mákos kocka, olvadt csokival
Süti - Mákos kocka, olvadt csokival

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval és a szódabikarbónával, a sárgákat pedig krémesre keverjük a citromlével és a kókuszolajjal. A két m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hamis hájas tészta
Hamis hájas tészta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk