250 g ricotta
3 evőkanál nyírfacukor/ méz, sima cukor ízlés szerint
1/2 kezeletlen citrom héja és leve
1/2 rúd vanília magjai
150 g görög joghurt
4 kk baracklekvár
bevonáshoz:
200 g 60 %-os étcsokoládé
30 g kakaóvaj
A ricottát, cukrot, citromlevet és reszelt héját, a vaníliamagokat összeturmixoljuk a görög joghurttal. A szilikon formákat félig töltjük a krémmel, belekanalazunk egy kis baracklekvárt, a kanál végével kicsit belefirkálunk, márványozzuk. A maradék krémet is belekanalazzuk, majd kifagyasztjuk a jégkrémet.
A csokoládét megolvasztjuk a kakaóvajjal, majd megmártjuk benne a fagyikat. Villámgyorsan, még a csoki megdermedése előtt pisztáciával megszórjuk.
Az ötlet egyébként két irányból is inspirált: egyrészt Zsuzsi barátnőm túró rudi jégkréme, másrészt Martha Stewart zseniálisan egyszerű grillezett sárgabarackja ricottakrémmel és pisztáciával... azt is imádom, de most összehoztam a jégkrémmel...
1. A tésztát készítjük el először. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot. 2. Az olajat is hozzáadjuk és közben habverővel verjük, majd a lisztet és a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTészta A tojások fehérjét könnyed habbá verjük, majd hozzáadva az édesítőszert tovább verjük, míg fényes, kemény habot kapunk. Ebbe forgatjuk a mákot. Egy 30x20 cm-es tepsit kibé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat alaposan felverjük, szinte habosra. Összekeverjük a cukorral. Belevegyítjük a búzadarát, a lisztet a sót és a sütőport. Finoman mehet bele a túró, ne törjön össze....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű