menu

Családireceptkönyv.hu

Sajttal, tejszínnel sütött csirkemell színes, kever


Írta:

Elk. idő: 110 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g Húsfarm csirkemellfilé
300 g Bluedino trappista sajt
reszelve
200 ml Milbona tejszín
30 g Pilos vaj
100 g Castello búzafinomliszt
5 db tojás
2 gerezd fokhagyma
Castello étkezési só
Mikado bors
Színes, kevert saláta

1 fej római kötözősaláta
nagy, vagy 3-4 bébi
1 db cukkini
100 g koktélparadicsom
50 g Baresa aszalt paradicsom
30 g fekete olívabogyó
1 db citrom
felének frissen facsart leve
7 - 8 ek. Primadonna extra szűz olívaolaj
5 ek. Acentino balzsamecet
Castello étkezési só
Kania bors
Adja h

Elkészítés:


Sajttal, tejszínnel sütött csirkemell
A csirkemellet a vastagabb résznél késsel kicsit megvágjuk, klopfolóval óvatosan megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe, felvert tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk. Kivajazott porcelánedényben egymásra rétegezzük. A maradék felvert tojást hozzákeverjük a sóval, borssal, kevés fokhagymával ízesített tejszínhez. A tojás és tejszín keveréket ráöntjük a porcelánedényben egymásra rakott csirkére. Előmelegített, 170 °C-os sütőben 30–40 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből, és langyosra pihentetjük.
Színes, kevert saláta
A cukkinit vékony csíkokra vágjuk, kevés olívaolajon, sóval és borssal fűszerezve, hirtelen megpirítjuk. Az aszalt paradicsomot vastagabb csíkokra, a koktélparadicsomot és az olívabogyókat félbe, a római salátát cikkekre vágjuk. Mindent félreteszünk a tálalásig.Tálalás
Az összes zöldséget és a salátát egy tálban összekeverjük. Olívaolajjal, balzsamecettel, pár csepp frissen facsart citromlével ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, és újra átkeverjük.
A langyosra hűlt, sajtos csirkemellből kockát vágunk, tányérra rakjuk, és a frissen kevert, színes salátával fogyasztjuk.

 Sajttal, tejszínnel sütött csirkemell színes, kever

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krémsajtos bundában sült csirkefalatok
Krémsajtos bundában sült csirkefalatok

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Saltimbocca csirke mozzarellával (Sóbors)
Saltimbocca csirke mozzarellával (Sóbors)

A felszeletelt csirkemellfiléket klopfoljuk ki, sózzuk és borsozzuk mindkét oldalán. Fogjunk meg egy szelet húst, az egyik felére tegyünk mozzarellát, utána hajtsuk rá a másik felé...

Elkészítési idő: 20+25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Karácsonyi pulykacomb Kati mama módra
Karácsonyi pulykacomb Kati mama módra

- Elkészítés előtti napon a pulykacombot gyakori forgatás mellett déltől estig hűvös helyen (nem feltétlen hűtőben) áztatjuk a tejben, melyet korábban megsóztunk. - Este a sós tej...

Elkészítési idő: kb 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mustáros-chilis csirkeszárny
Mustáros-chilis csirkeszárny

A szárnyakat mosd meg, tisztítsd meg. Ha szükséges, egy kés segítségével kapargasd le róluk a maradék szőrt vagy a tollat, a szárnyvégeket távolítsd el, sózd meg a húst. A páchoz e...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk