400 g Húsfarm csirkemellfilé
300 g Bluedino trappista sajt
reszelve
200 ml Milbona tejszín
30 g Pilos vaj
100 g Castello búzafinomliszt
5 db tojás
2 gerezd fokhagyma
Castello étkezési só
Mikado bors
Színes, kevert saláta
1 fej római kötözősaláta
nagy, vagy 3-4 bébi
1 db cukkini
100 g koktélparadicsom
50 g Baresa aszalt paradicsom
30 g fekete olívabogyó
1 db citrom
felének frissen facsart leve
7 - 8 ek. Primadonna extra szűz olívaolaj
5 ek. Acentino balzsamecet
Castello étkezési só
Kania bors
Adja h
Sajttal, tejszínnel sütött csirkemell
A csirkemellet a vastagabb résznél késsel kicsit megvágjuk, klopfolóval óvatosan megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe, felvert tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk. Kivajazott porcelánedényben egymásra rétegezzük. A maradék felvert tojást hozzákeverjük a sóval, borssal, kevés fokhagymával ízesített tejszínhez. A tojás és tejszín keveréket ráöntjük a porcelánedényben egymásra rakott csirkére. Előmelegített, 170 °C-os sütőben 30–40 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből, és langyosra pihentetjük.
Színes, kevert saláta
A cukkinit vékony csíkokra vágjuk, kevés olívaolajon, sóval és borssal fűszerezve, hirtelen megpirítjuk. Az aszalt paradicsomot vastagabb csíkokra, a koktélparadicsomot és az olívabogyókat félbe, a római salátát cikkekre vágjuk. Mindent félreteszünk a tálalásig.Tálalás
Az összes zöldséget és a salátát egy tálban összekeverjük. Olívaolajjal, balzsamecettel, pár csepp frissen facsart citromlével ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, és újra átkeverjük.
A langyosra hűlt, sajtos csirkemellből kockát vágunk, tányérra rakjuk, és a frissen kevert, színes salátával fogyasztjuk.
A csirkecombot besóztam, borsoztam. Kevés olajon mindkét oldalát nagy lángon pirosra sütöttem a fokhagymagerezdek és a rozmaring társaságában. A bort aláöntöttem, fedő alatt puhára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kettévágott csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, amit bele is masszírozzunk a szárnyakba, sütőben 200 C fokon 30 percig elősütjük őket. Míg a húso...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A húst fél cm vastag kb. 4x4 cm nagyságú szeletekre vágjuk, a füstölt szalonnát ugyanilyen nagyságú, de vékonyabb szeletekre. 2. A gombát vagy egészben hagyjuk, vagy kettévá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húsokat szeletekre vágjuk ( ha steak-et szeretnénk sütni vastagabbra, ha csak natúr húst kb kisujjnyi vastagságúra). A joghurtokat beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk a fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű