menu

Családireceptkönyv.hu

Sajttal, tejszínnel sütött csirkemell színes, kever


Írta:

Elk. idő: 110 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g Húsfarm csirkemellfilé
300 g Bluedino trappista sajt
reszelve
200 ml Milbona tejszín
30 g Pilos vaj
100 g Castello búzafinomliszt
5 db tojás
2 gerezd fokhagyma
Castello étkezési só
Mikado bors
Színes, kevert saláta

1 fej római kötözősaláta
nagy, vagy 3-4 bébi
1 db cukkini
100 g koktélparadicsom
50 g Baresa aszalt paradicsom
30 g fekete olívabogyó
1 db citrom
felének frissen facsart leve
7 - 8 ek. Primadonna extra szűz olívaolaj
5 ek. Acentino balzsamecet
Castello étkezési só
Kania bors
Adja h

Elkészítés:


Sajttal, tejszínnel sütött csirkemell
A csirkemellet a vastagabb résznél késsel kicsit megvágjuk, klopfolóval óvatosan megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe, felvert tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk. Kivajazott porcelánedényben egymásra rétegezzük. A maradék felvert tojást hozzákeverjük a sóval, borssal, kevés fokhagymával ízesített tejszínhez. A tojás és tejszín keveréket ráöntjük a porcelánedényben egymásra rakott csirkére. Előmelegített, 170 °C-os sütőben 30–40 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből, és langyosra pihentetjük.
Színes, kevert saláta
A cukkinit vékony csíkokra vágjuk, kevés olívaolajon, sóval és borssal fűszerezve, hirtelen megpirítjuk. Az aszalt paradicsomot vastagabb csíkokra, a koktélparadicsomot és az olívabogyókat félbe, a római salátát cikkekre vágjuk. Mindent félreteszünk a tálalásig.Tálalás
Az összes zöldséget és a salátát egy tálban összekeverjük. Olívaolajjal, balzsamecettel, pár csepp frissen facsart citromlével ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, és újra átkeverjük.
A langyosra hűlt, sajtos csirkemellből kockát vágunk, tányérra rakjuk, és a frissen kevert, színes salátával fogyasztjuk.

 Sajttal, tejszínnel sütött csirkemell színes, kever

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Tűzdelt csirkemell
Tűzdelt csirkemell

A csirkemellről a bőrt lehúzzuk és a csont mentén félbevágjuk. Tepsibe tesszük csonttal lefelé fordítva. Megsózzuk, mustárral bekenjük, fűszerporral beszórjuk, majd a fokhagymáva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemájpástétom - Francia
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Csirkemájpástétom - Francia

A megtisztított, nagyobb darabokra vágott csirkemájat néhány perc alatt megsütöm 15 dkg vajban. A sütés vége felé hozzáadom a fokhagymát és a kakukkfüvet is. Kicsit hűlni hagyom, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos csirkemártás puliszkával
Citromos csirkemártás puliszkával

Megfőzőm a csirkecombokat sóval borssal és a leveskockával.Kiszedem a levesből kicsontolom és apróra vágom. A hagymát olajon megdinsztelem beleteszem az apróra vágott főtt húst p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SPENÓTOS TÚRÓVAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL
SPENÓTOS TÚRÓVAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL

A csirkemelleket félbe vágni, és egymás mellé a tepsiben tenni, sózni, borsozni . A baby spenótot megmosni, és pici olajon megfonnyasztani a lereszelt fokhagymával együtt. Mikor ké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk